ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ: Ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε να μη χάσει για να κερδίσει χρόνο και ηρεμία!

Ο Σταύρος Καραϊνδρος γράφει για την επιλογή της μη ήττας από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο “do or die” ντέρμπι της Κυριακής και για την εξουδετέρωση του MVP του Ολυμπιακού

Ο Παναθηναϊκός του γηπέδου Καραϊσκάκη ήταν ένας Παναθηναϊκός ειδικών συνθηκών. Πήγε για πρώτη φορά εφέτος σε παιχνίδι να αμυνθεί και τουλάχιστον αυτή τη φορά το έκανε καλά. Το 0-0 που πήρε από τον Ολυμπιακό δίνει ώθηση για τη συνέχεια, παύει -τουλάχιστον προς το παρόν- την κουβέντα για την τεράστια διαφορά δυναμικότητας των ομάδων. 

Δεν φάνηκε τέτοια το βράδυ της Κυριακής γιατί ο Παναθηναϊκός μπήκε να διαμορφώσει αυτός την εικόνα του αγώνα και όχι να αφήσει τον Ολυμπιακό να το κάνει. Μπούρδες, μετά συγχωρήσεως, η κούραση του Ολυμπιακού, έχει την ποιότητα και τους παίκτες να βάζει και δύο και τρία καρπούζια κάτω από τη μασχάλη, την πάτησε την Κυριακή γιατί δεν περίμενε ουδείς τόσο καλό τακτικά τον Παναθηναϊκό.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε αυτό που προστάζει η λογική. Να μπλοκάρει τον MVP του αγώνα στην Πόλη, Μασούρα. Και με αυτόν εγκλωβισμένο ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να παίξει από τον άξονα εκεί που οι “πράσινοι” φρόντισαν να τον “βραχυκυκλώσουν”. Ο χρόνος περνούσε, λύσεις δεν υπήρχαν, ο Ελ Αραμπί δεν πατούσε καλά, όλα ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού. Όλα εκτός από το κομμάτι της επίθεσης, κάπου το ξέχασε ο Γιοβάνοβιτς στα αποδυτήρια, η ομάδα του δεν απείλησε, δεν μπορούσε να το κάνει αν και προσπάθησε είτε με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας είτε στις λίγες φορές που προσπάθησε να τρέξει σε κενό χώρο. Τζίφος. Ένας Παναθηναϊκός δίχως έμπνευση μπροστά, μόνο με κάποιες ατομικές ενέργειες, κυρίως του Χατζηγιοβάνη, ούτε ο Μακέντα βοήθησε, αλλά πάλι καλά να λέμε με τις απουσίες που προέκυψαν μεσοβδόμαδα και τις αλλαγές στην ενδεκάδα.

Αυτά τονίζονται για τη σημασία του αποτελέσματος που είναι παραπάνω από τον 1 βαθμό της ισοπαλίας. Και η σημασία έχει να κάνει με το ότι ο Παναθηναϊκός έχει βαρύ όνομα, ιστορία και φανέλα για να πανηγυρίζει μία ισοπαλία στην έδρα του “αιωνίου αντιπάλου”. Ο εύλογος αντίλογος, βέβαια, θα υποστηρίξει ότι πριν από λίγους μήνες έφαγε 4 στη Λεωφόρο από τον Ολυμπιακό, άρα κάθε μη ήττα είναι σαν νίκη. Όχι για τον Παναθηναϊκό και όχι για την αξιοπρέπειά του.

Και αυτό πρέπει να τονιστεί και στον ίδιο τον προπονητή του τριφυλλιού. Ναι, ο άνθρωπος προσπαθεί να “χτίσει” πάνω στα επίσημα παιχνίδια μία ομάδα με υλικά που προστέθηκαν την τελευταία στιγμή. Θέλει χρόνο και αποτελέσματα για να έρθει συνολικά η ηρεμία στον “πράσινο” οργανισμό. 

Στο “do or die” ντέρμπι της Κυριακής (γιατί τέτοιο ήταν για τον Παναθηναϊκό) επέλεξε τη μη ήττα από το πιο… εύπεπτο “μη χάσει”. Τώρα έχει χρόνο λόγω της διακοπής για να δουλέψει παραπάνω για τη συνέχεια ώστε στο επόμενο ντέρμπι να παίξει και επίθεση. Όχι στο επόμενο με τον Ολυμπιακό, στα επόμενα με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Αυτή η τριάδα θα δείξει πού μπορεί να φτάσει φέτος ο Παναθηναϊκός.

ΥΓ: Στα συν η παρουσία του Μπρινιόλι. Ο Διούδης αποκτά ανταγωνισμό και το δίλημμα στη συνέχεια, για τον Γιοβάνοβιτς, θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News