ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ: Aς δουν μισογεμάτο το ποτήρι!

Μια σεζόν που κρύβει παγίδες σε κάθε της αγωνιστική και λείπουν οι βεβαιότητες

Οσοι φίλοι του Ολυμπιακού προσέρχονταν στο «Γ. Καραϊσκάκης», το έκαναν με την προσμονή ακόμη μιας νίκης επί του Παναθηναϊκού. Η αισιοδοξία ξεχείλιζε από τα μπατζάκια τους. Αντίθετα, οι υποστηρικτές του τριφυλλιού ήταν τόσο κουμπωμένοι, όσο κουμπωμένα αντιμετώπισε το ντέρμπι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.  

Υπήρχε το εξής δεδομένο προτού αρχίσει το παιχνίδι: φαβορί ο Ολυμπιακός και αουτσάιντερ ο Παναθηναϊκός. Τι κι αν επρόκειτο για ντέρμπι; Αυτά οι οπαδοί δεν τα μετρούν πολύ, αφήστε που αρκετοί έχουν «μετρήσει λάθος» τον εφετινό βελτιωμένο Παναθηναϊκό.

Και στο τέλος, το 0-0 άφησε πικρή γεύση στους φίλους του Ολυμπιακού. Θα έπρεπε να πανηγυρίζουν; Όχι, σίγουρα όχι. Αλλά επειδή είμαστε ακόμη στην αρχή και οι ομάδες δεν έχουν στρώσει ούτε βρει ρυθμό, ας δούμε τι συνέβη σε πολλές περιπτώσεις στην Ευρώπη.  

Το αήττητο των Αγιαξ, Παρί, Μπάγερν και Ρεάλ στα πρωταθλήματα, έσπασε με πάταγο. Από τις βόμβες που έπεφταν Σάββατο (2/10) και Κυριακή (3/10) δεν γνώριζες πώς να προφυλαχθείς. Την ίδια στιγμή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμενε σε ισόπαλο αποτέλεσμα απέναντι στην Έβερτον, η Μπαρτσελόνα γνώριζε νέα αποτυχία και η Γιουβέντους αγχομαχούσε στο τοπικό ντέρμπι με την Τορίνο, εξασφαλίζοντας τους βαθμούς στο παρά 5.

Συμβαίνουν και εις τας Ευρώπας κάποια ανάποδα αποτελέσματα. Δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό αυτό. Ο Ολυμπιακός διαθέτει καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Το απέδειξε και στο ντέρμπι. Όπλα του η συνοχή, η εμπειρία, η ακόρεστη θέληση για νίκες και τρόπαια, η κλάση των ποδοσφαιριστών του. Τι δεν είχε το βράδυ της Κυριακής; Καθαρό μυαλό και ξεκούραστα πόδια.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να μην κάνει πολλές αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας του, πάντα κρίνεις βλέποντας τι παρέταξε στο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στο Europa League. Από Πέμπτη σε Κυριακή η διαχείριση μόνο εύκολη δεν είναι. Οι ημέρες ελάχιστες για να πάρουν ανάσες οι παίκτες.

Προφανώς, ακόμη δεν βρίσκονται όλοι στην επιθυμητή κατάσταση, κάτι που βλέπει ο Πορτογάλος προπονητής και δεν ανοίγει το rotation. Θα το κάνει προσεχώς και άλλωστε οι λύσεις που υπάρχουν στη διάθεσή του επιτρέπουν ακόμη και να πάρει, αν κάποιος αυτό τη λέξη θέλει να χρησιμοποιήσει, ρίσκο. Με τον Παναθηναϊκό πήγε μάλλον στα σίγουρα.

Ο Ολυμπιακός ίσως χρειαζόταν να τονωθεί παραπάνω με φρέσκους ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα. Αλλά η όλη μετάβαση από την Ευρώπη στο εγχώριο πρωτάθλημα θυμίζει σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες. Και απαιτείται λεπτός χειρισμός και ψυχρό μυαλό από τους παίκτες. Το είδαμε και με τις άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Που πολλές ναυάγησαν χάνοντας το αήττητό τους και δεχόμενες βολές για την αδυναμία τους να φτάσουν σε νίκες που θεωρούνταν εύκολη υπόθεση 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News