Θάνος Τσίμπος: Ίδια κακή εικόνα ενώ η κλεψύδρα αδειάζει

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την νέα ήττα της ΑΕΚ από την Τρεβίζο και την βελτίωση που απαιτείται

Άλλη μια ήττα για την Ένωση, η τέταρτη σε πέντε ματς, που έχει κάνει ένα τραγικό ξεκίνημα σε όλες τις διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί. Δικαιολογίες μπορεί να υπάρχουν, αλλά η εικόνα της ομάδας αποθαρρύνει τον οποιονδήποτε για να τις επικαλεστεί. Ο Στέφανος Δέδας παραμένει αισιόδοξος και πιστεύει ότι με τις επιστροφές και την προσθήκη του Κόνιαρη μπορεί να γυρίσει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί αυτήν την στιγμή.

Ίδια προβλήματα στην άμυνα, μονοδιάστατη στην επίθεση

Το ματς απέναντι στην Τρεβίζο δεν μας έκανε σοφότερους σε κάτι που δεν γνωρίζαμε για την ΑΕΚ. Τα ίδια προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στην ρακέτα σε προηγούμενα ματς, τα ίδια εμφανίστηκαν και εχθές. Ο αντίπαλος ψηλός, ο Σιμς σκόραρε 31 πόντους και κυριάρχησε στα ριμπάουντ με την άμυνα της ΑΕΚ να αδυνατεί να τον σταματήσει. Η Τρεβίζο σκόραρε 25 πόντους από πικ εν ρολ καταστάσεις εκθέτοντας για μια ακόμα φορά τις περιστροφές της Ένωσης που αμυντικά δείχνει να μην έχει κατεύθυνση στο τι θέλει να κάνει, ενώ οι παίκτες δεν ξέρουν που να βρεθούν στο παρκέ αφήνοντας συνεχώς ελεύθερα σουτ.

Το φαινόμενο που είχε εμφανιστεί στην Ουγγαρία, υπήρχε και εχθές. Η Ένωση δεχόταν τον έναν αιφνιδιασμό μετά τον άλλον και δεν είχε την συγκέντρωση να κάνει ένα φάουλ να σταματήσει τους εύκολους πόντους των Ιταλών. Έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο, να έχει δεχτεί 50 πόντους, έχοντας κάνει 6 (!!) φάουλ συνολικά. Τελικός απολογισμός για τους Ιταλούς 19 πόντοι από transition έναντι μόλις 10 της ΑΕΚ.

Το έχουμε γράψει αρκετές φορές, αλλά συνεχίζει να γίνεται σε κάθε αγώνα της ομάδας χωρίς να υπάρχει η παραμικρή βελτίωση. Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ δεν υπάρχει. Φαίνεται σαν να μην έχει δουλευτεί στην προπόνηση και ανεξάρτητα από τις απουσίες. Όταν μια ομάδα έχει μια συγκεκριμένη τακτική στην άμυνα, την εφαρμόζει ανεξαρτήτως του ποιοι παίκτες υπάρχουν στο παρκέ και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό για την ΑΕΚ αυτήν την περίοδο.

Επιθετικά για ένα ακόμα ματς βασίστηκε στον συγκινητικό Κολόμ που από το κρεβάτι του Νοσοκομείου πήγε στα Λιόσια και έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει την ΑΕΚ στο παιχνίδι αλλά φυσικά δεν έφτανε. Η αστοχία έξω από τα 6,75 συνεχίστηκε για έναν ακόμα αγώνα και μόνο το πικ εν ρολ του Κολόμ με τον Χάμερ ήταν αξιόπιστη πηγή σκοραρίσματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κολόμ σκόραρε 17 πόντους και δημιούργησε με τις ασιστ του άλλους 18, δηλαδή ευθύνεται για τους 35 από τους 77 πόντους που σκόραρε η ομάδα μετά από διανυκτέρευση στο νοσοκομείο. Γίνεται κατανοητό ότι κάτι τέτοιο δεν τιμάει ούτε την ομάδα, ούτε τους συμπαίκτες του. Άξιος συμπαραστάτης και ο Χάμερ που δείχνει ένα κανονικός παίκτης, ισορροπημένος σε άμυνα και επίθεση που μπορεί να δώσει λύσεις αν πάρει την μπάλα εκεί που πρέπει.

Οι απουσίες του Φλιώνη και του Ανγκόλα, δεν δίνουν την ευκαιρία στον Στέφανο Δέδα να ανακατέψει την τράπουλα, με μόνες εναλλακτικές τον διαρκώς αρνητικό Παππά και τον Πετρόπουλο που προσπαθεί, αλλά έχει χαμηλό ταβάνι.

Ο αγώνας του Σαββάτου απέναντι στον Άρη είναι πολύ κρίσιμος και η ΑΕΚ θα πρέπει να κερδίσει ώστε να πάρει λίγο ψυχολογία και να πατήσει πιο γερά στα πόδια της γιατί υπάρχει μεγάη ανηφόρα στην συνέχεια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News