ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ: Νόμισμα με δύο όψεις

Ο Κώστας Κοφινάς γράφει για το πλούσιο ρόστερ, το θεαματικό ανέβασμα της απόδοσης του Ολυμπιακού, καθώς και για τις δυσκολίες που παρουσιάζει σε αρκετά παιχνίδια…

Η ήττα του Ολυμπιακού στη Φρανκφούρτη από την Άιντραχτ, από μόνη της δεν (μπορεί να) λέει και πολλά πράγματα. Αλλωστε, στη ρεβάνς και στο σετ των συνήθως κρίσιμων αγώνων «3-4», ενιότε κρίνονται τα πάντα στον όμιλο.

Νικούν οι «ερυθρόλευκοι» τους Γερμανούς στο Νέα Φάληρο;

Σε αυτή την περίπτωση σχεδόν καπαρώνουν την πρωτιά και …πάνε γι’ άλλα. Κοιτούν τον επόμενο αντίπαλο στο ταξίδι του Europa League. Το ζήτημα, ωστόσο, σχετίζεται με τη λεγόμενη «μεγάλη εικόνα». Γιατί ο Ολυμπιακός αν θέλει κάποιος να είναι απολύτως ειλικρινής με τον εαυτό του και με όσα βλέπει, ακόμη ψάχνεται στο χορτάρι. Δεν έχει βρει ρυθμό.

Και μπορεί ο Πέδρο Μαρτίνς να δηλώνει συχνά πυκνά «απόλυτα ικανοποιημένος με το ρόστερ», στον αντίποδα όμως δεν έχει βρει τις απαιτούμενες σταθερές. Και δεν είναι σταθερή η απόδοση του Ολυμπιακού. Τη μια έχουμε τις… κανονικές με τον Απόλλωνα και το σπουδαίο διπλό με τα τρία γκολ στην Πόλη απέναντι στη Φενέρ και την άλλη συναντάμε την ισοπαλία στην πρεμιέρα με τον Ατρόμητο, το αγχωτικό παιχνίδια στα Γιάννενα και το ανεπιτυχές ταξίδι στη Γερμανία. Ναι, είναι πρώτος στη Super League ο Ολυμπιακός και αν νικήσει τον ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής θα ξεφύγει τέσσερις βαθμούς από τον Δικέφαλο, ενώ στο Europa League όλα και σαφώς η κατάκτηση της πρώτης θέσης, βρίσκονται στα χέρια του.

Τι έχουμε, όμως;

Η ενδεκάδα δεν έχει βρει την απαιτούμενη ομοιογένεια κι αυτό συμβαίνει είτε γιατί προχωρά ο κόουτς σε αλλαγές είτε επειδή παίκτες-κλειδιά απέχουν από τον καλό εαυτό τους.

Στα δεξιά, για παράδειγμα, ο Ανδρούτσος είναι βασικός στην Εθνική, έχασε τη θέση του όμως από τον Λαλά που δεν λογίζεται και ως πρότυπο σταθερότητας. Ο Γάλλος είναι με τα πάνω και τα κάτω. Στο κέντρο της οπισθοφυλακής οι Σωκράτης – Σισέ μοιάζουν ακλόνητοι και αριστερά μάλλον θα ήθελε κάποιες ανάσες σε ορισμένα ματς ο Ρέαμπτσιουκ. Στα χαφ ο Εμβιλά ταλαιπωρείται από τραυματισμό και πασχίζει να βρει την περυσινή του φόρμα και στην επίθεση το ζήτημα είναι πότε θα παίξουν μαζί οι Ελ Αραμπί και Τικίνιο ή αν βλέπουμε μόνο τον έναν εκ των δύο σε μόνιμη βάση στην αρχική ενδεκάδα. Οσον αφορά στους Ονιεκούρου και Ρόνι Λόπες, ήρθαν εν χορδαίς και οργάνοις, οι απαιτήσεις πολλές, καλούνται όμως να βελτιώσουν το αγωνιστικό τους προφίλ τους.

Συμπέρασμα

Επί του παρόντος ο Ολυμπιακός είναι με τα φεγγάρια του. Οι (πολλές) λύσεις στο ρόστερ δεν αμφισβητούνται. Ούτε όμως και το γεγονός ότι εν όψει δύο ματς που ισοδυναμούν με τελικούς σε Ελλάδα και Ευρώπη, πρέπει να βγουν στην επιφάνεια περισσότεροι πρωταγωνιστές και να βρει το σύνολο ένα σταθερό πρόσωπο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News