SD BLOG: Πετάξτε τα ρολόγια

Η αλλαγή ώρας πλησιάζει και ο Γιάννης Λαμπίρης προτρέπει τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του να μην είναι τόσο προσκολημένοι στο ρολόι

Την επόμενη Κυριακή θα αλλάξει η ώρα από θερινή σε χειμερινή όπως γίνεται κάθε Οκτώβρη τέτοια εποχή στην πατρίδα μας και όχι μόνο. Πολλοί λένε ότι ίσως θα είναι η τελευταία φορά καθώς αρκετός κόσμος ακόμα μπερδεύεται, δημιουργούνται θεματάκια και γενικά – όπως φάνηκε από το ευρωπαϊκό δημοψήφισμα-  οι περισσότεροι θέλουν να καταργηθεί αυτή η αλλαγή των δύο φορές το χρόνο.

Στον Ολυμπιακό πάντως δεν καταργούν το φαινόμενο της ώρας με τον κόουτς Μπαρτζώκα να επιμένει – με θρησκευτική ευλάβεια – στις αλλαγές του…χρονόμετρου.

Ναι θα πει κανείς ότι οι παίκτες πρέπει να παίρνουν ανάσες και να διατηρούνται φρέσκιοι, αλλά αλήθεια τώρα εάν ο Ντόρσεϊ δεν έβγαινε εκτός σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο πόσο μπορεί να κουραζόταν ;

Σαφώς είναι καλό να μη ξεπερνάνε (οι αθλητές) κάποια ανώτατα λεπτά συμμετοχής, αλλά υπάρχει και το τάιμινγκ μιας αλλαγής.

Ο παίκτης που έχει αρχίσει το ματς με 4/4 τρίποντα δεν βγαίνει με τίποτα από το γήπεδο, πέρα από κάποιες…ανασούλες. Διότι εκείνη την ώρα κόβεται ο ρυθμός της ομάδας και παίρνει αέρα και ο αντίπαλος.

Οι Ερυθρόλευκοι αποπροσανατολίστηκαν πολύ νωρίς από το πολύ κακό (τους) 2ο οκτάλεπτο κι ουσιαστικά απώλεσαν μια τεράστια συνολικά διαφορά απ΄τη στιγμή που βρέθηκαν από το +12 του πρώτου δεκαλέπτου στο -10 στο ημίχρονο χάνοντας άλλωστε με 28-13 επιμέρους σκορ τη δεύτερη περίοδο.

Καταστροφή (δικαίως) χαρακτήρισε ο κόουτς Μπαρτζώκας αυτό το δεκάλεπτο για την ομάδα του ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να παίζει ο Ντόρσεϊ 40 λεπτά σε αυτό το επίπεδο.

Μα εννοείται και κανείς δεν είπε να παίξει 40 λεπτά, ούτε καν (υποχρεωτικά) 35-37, αλλά εκείνη τη δεδομένη στιγμή δεν πρέπει να βγει.

Αυτό το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ είναι το πιο χρήσιμο ως τώρα στο «βιβλίο οδηγό» για τη συνέχεια της χρονιάς και για θετικά παραδείγματα εκτός από αρνητικά.

Καθώς ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το 64-49 του 26’ και με 14-2 δικό του σερί έφτασε σε απόσταση βολής αλλά δεν του βγήκε (επιθετικά) ένας ακόμα παίκτης δίπλα στον Ντόρσεϊ.

Σλούκας και Βεζένκοφ ήταν σε χαμηλή πτήση στη Μόσχα και ακόμα πιο άσχημη ήταν η εμφάνιση του Σακίλ ΜακΚίσικ που είναι ακόμα μακριά από τον καλό του εαυτό ενώ ο Αμερικανός δεν παίρνει και καλές αποφάσεις την ώρα του παιχνιδιού. Όσο για τον Χασάν Μαρτίν, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να σταθεί επάξια στην κορυφαία διοργάνωση. Είναι πολύ πίσω αγωνιστικά, προσπαθεί, παλεύει αλλά είναι άγνωστο το πότε θα μπορέσει να βοηθήσει (ουσιαστικά) τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθούν τρία πολύ πιο δύσκολα παιχνίδια για τον Ολυμπιακό με Αλμπα, Φενέρ και Μονακό στο ΣΕΦ. Είπαμε πιο δύσκολα από ολόκληρη ΤΣΣΚΑ ;

Ναι γιατί στη Μόσχα δεν είχε να χάσει τίποτα ο Ολυμπιακός. Ενώ τώρα η πίεση είναι μεγαλύτερη σε κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια, τα οποία (αν θέλει να παραμείνει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας) θα πρέπει να κάνει το 3/3.

Και η ΤΣΣΚΑ είχε…Ντόρσεϊ τον εκπληκτικό Γουίλ Κλάιμπερν, αλλά χωρίς τα δύο πολύ βασικά στηρίγματα στηρίγματα (Λούντμπεργκ και Μπόλομποϊ) δεν είναι βέβαιο ότι θα αρκούσε ο σούπερ στάρ των γηπεδούχων.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News