ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ: Ρονάλντο: σούπερ σταρ ή παίκτης του … χθες;

O Κώστας Κοφινάς γράφει για τον καταλύτη Κριστιάνο στα τελευταία λεπτά, τονίζοντας πως η συμμετοχή του στο υπόλοιπο παιχνίδι είναι πολύ μικρή…

Ηταν μια μεταγραφή από αυτές που εύκολα χαρακτηρίζεις ως «ιστορικές» ή ικανές να «κάνουν πάταγο». Συνέβη. Κανείς δεν το αμφισβητεί. Όταν η κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ είδε τον Ρονάλντο να καταλήγει σε αυτή και όχι στο γαλάζιο κομμάτι, οι φίλοι των Κόκκινων Διαβόλων, ασφαλώς και χάρηκαν.

Το συναίσθημα και οι αναμνήσεις άλλωστε συχνά είναι οδηγός σου.  Ενίοτε όμως και οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς. Να μπερδεύεις το «σωστό» με το «πρέπει». Κάπως έτσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πέρυσι από ένα σημείο και μετά είχε βρει ρυθμό με Φερνάντεζ, Μαρσιάλ, Γκρίνγουντ, Καβάνι και Ράσφορντ, αναγκαστικά θα άλλαζε γραμμή πλεύσης. Δεν πρόσθεσε  τον Κριστιάνο στη συλλογή των αστέρων της για να κάθεται στον πάγκο – αλίμονο. Αφήστε που αυτό δεν μπορούσε όχι να το επιβάλλει αν χρειαζόταν, αλλά ούτε και να το ψελλίσει ο Σόλσκιερ.

Τελικά, ο Ρονάλντο έφερε την αύρα του στο Ολντ Τράφορντ. Φανέλες πουλήθηκαν. Ντόρος έγινε. Συζήτηση μεγάλη δημιουργήθηκε. Οι χορηγοί επαναπροσδιόρισαν τη σχέση τους με τους Μπέμπηδες. Ο Καβάνι είδε σε μια νύχτα να χάνει το 7 και να πηγαίνει στον Πορτογάλο, έστω κι αν κάποιοι νόμοι δεν τηρήθηκαν στο Νησί. Ολοι και όλα στον βωμό της επικοινωνίας και του πώς θα πάρει πόντους το αγγλικό πρωτάθλημα. 

Και τι βλέπουμε, αλήθεια; Έναν Ρονάλντο να προσπαθεί μεν, να παίζει αδιαλείπτως αλλά να μην είναι αυτό που συνήθως αποκαλούμε «κομβικός».

Λάθος. Είναι αλλά μόνο στα τελευταία λεπτά των αγώνων και δη των ευρωπαϊκών. Γκολ στις καθυστερήσεις με τη Βιγιαρεάλ. Κεφαλιά στα δίχτυα σε μια ανατροπή – έπος απέναντι στην Αταλάντα. Φτάνουν αυτά; Αν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλουν να προχωρήσουν στην Ευρώπη και στο Τσάμπιονς Λιγκ, μπορούν να βλέπουν με ικανοποίηση των CR7 να ντύνεται Σούπερμαν και να …μιλά στο πλέον κρίσιμο σημείο, δίνοντας βαθμούς και φέρνοντας χρήματα (από τις νίκες) στα ταμείο. Να τον …βάζουν (!) στο τέλος και να παίρνουν το απαύγασμα του ταλέντου του. Το άλλο διάστημα, όμως; Το είδαμε και απέναντι στη Λίβερπουλ σε μια βραδιά βουτηγμένη στην πίκρα για το κοινό.

Ο Ρονάλντο καλώς ή κακώς δεν συμμετέχει στο παιχνίδι, με αυτόν η ενδεκάδα τρέχει λιγότερο και ίσως δεν φαίνεται το ίδιο παραγωγική. Η κλάση δεν καλύπτει όσα έχει …πάρει μαζί του ο χρόνος. Η διαχείριση του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι το ζητούμενο. Τον έχεις στη βιτρίνα και τον βάζεις όταν κρίνεις πως χρειάζεται – τον κρατάς φρέσκο. Δεν τον ξεζουμίζεις. Ώστε να προσφέρει το καλύτερο που μπορεί. Και θέλεις και έναν τεχνικό με άποψη ώστε να εξηγήσει «τι και πώς»! Τι απ’ όλα έχει η τωρινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News