SD BLOG: Βασίλης...Σλούκας, o νέος ηγέτης του Ολυμπιακού είναι εδώ

Το νικητήριο σουτ του Κώστα Σλούκα έδωσε στον Ολυμπιακό μια μεγάλη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε και ο Γιάννης Λαμπίρης βλέπει το συγκεκριμένο σκρίπτ να ξαναπαιχτεί αρκετές φορές

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε για…παρέλαση (μέρα που ήταν χθες) αλλά τελικά τα βρήκε μπαστούνια από τη Φενέρ. Έφυγε αλώβητος όμως καθώς είχε λαμπρό σημαιοφόρο που σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στις σχολικές παρελάσεις, εδώ δεν ήταν ο πιο ψηλός αλλά ο πιο κοντός !

Ναι  ο Κώστας Σλούκας όσο μπόι του λείπει, τόσο ψυχή και καρδιά έχει και δεν διστάζει να πάρει το κρίσιμο σουτ.

Τι και αν είχε αστοχήσει δις (σε κανονική διάρκεια και παράταση) στη Βαρκελώνη. Τι και αν – μετά από δικό του μεγάλο τρίποντο που είχε κάνει το 65-62 – έκανε ένα χαζό φάουλ που συνοδεύτηκε και από καλάθι του Πολονάρα για το 65-65. Τι και αν έχασε την κατοχή στην τελευταία επίθεση της Φενέρ.

Εκείνη την ώρα με το σκορ στο 65-65, ο Βεζένκοφ έδειχνε κουρασμένος και διστακτικός, ο Γουόκαπ είχε αστοχήσει σε δύο τρίποντα αμαρκάριστος, ενώ ο ΜακΚίσικ ήταν – φανερά – αγχωμένος.

Την ίδια στιγμή, η στατιστική του Κώστα Σλούκα έγραφε: 1/7 δίποντα. Ε καί ;

Δεν το πολυσκέφτηκε και το μπουμπούνισε.

«Όχι αυτός, όχι αυτός το τελευταίο σουτ» πρέπει να σκέφτηκε στιγμιαία ένας εκ των κορυφαίων αμυντικών, ο Γιάν Βέσελι που μέχρι και πριν δύο χρόνια είχε την τύχη να έχει τον Κώστα στο πλευρό του, συμπαίκτη του στη Φενέρ.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης την είχε κάνει, αν μη τι άλλο δεν της χρωστούσε τίποτε και γι’ αυτό εκείνη τη στιγμή που σηκώθηκε για να σουτάρει δεν σκέφτηκε με το συναίσθημα αλλά με την ψυχρή λογική ενός πράκτορα 00 (με άδεια να «σκοτώνει» τον αντίπαλο στο τελευταίο σούτ).

Όπλισε, απασφάλισε και εκτέλεσε με τον Βέσελι να μην μπορεί να τον σταματήσει και ιπποτικά στη συνέχεια να τον αγκαλιάζει για να τον συγχαρεί και να αναλογίζεται πόσο ωραία θα ήταν να τον είχε ακόμα συμπαίκτη.

Χαριτολογώντας στον τίτλο τον αποκαλέσαμε Βασίλη…Σλούκα, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί (ευτυχώς όχι οι συμπαίκτες του και ο κόουτς) που θεωρούν ότι πρέπει να μπει στα παπούτσια του Βασίλη Σπανούλη.

Ε λοιπόν όχι, αυτό δεν γίνεται πολύ απλά γιατί το καλούπι του Kill Bill έσπασε και δεν ξαναβγαίνει τέτοιου μεγέθους παίκτης.

Απλά ο Σλούκας παίρνει νομοτελειακά – και φυσιολογικά – το ρόλο του Βασίλη Σπανούλη και «ντύνεται» με το κοστούμι του νέου ηγέτη της ομάδας που θα βγει πλέον αυτός μπροστά στα δύσκολα και δεν θα διστάσει να πάρει το κρίσιμο σουτ και ας το χάσει.

«Φυσικά και χάρηκα που έβαλε ο Κώστας το τελευταίο σούτ. Αν μπορεί να βάζει κάθε φορά νικητήρια σουτ, σίγουρα το θέλουμε! Καταλαβαίνω ότι οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι θέλουν να προσωποποιούν τα πράγματα. Έτσι είναι τα αθλήματα. Οι φίλαθλοι συνδέονται με τα πρόσωπα. Κακά τα ψέματα στον Ολυμπιακό οι Έλληνες παίκτες πάντα παίζουν έναν ξεχωριστό ρόλο. Χάρηκα πολύ που έβαλε το τελευταίο σουτ, απλά δεν θέλω να έχει έξτρα βάρος» τόνισε ο κόουτς Μπαρτζώκας αποφεύγοντας απόλυτα λογικά να συγκρίνει τον Κώστα Σλούκα με τον Βασίλη Σπανούλη.

Έτσι και αλλιώς – το ξαναλέμε – δεν συγκρίνονται, απλά  ο Σλούκας θα είναι πλέον τις περισσότερες φορές ο νέος άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τους Πειραιώτες.

Και αν οι περισσότεροι θα τον θυμούνται για το τελευταίο σούτ με τη Φενέρ, σε αυτόν τον αγώνα, να θυμίσουμε την άψογη συνεργασία με τον Μουσταφά Φάλ, με τον οποίο έκαναν ένα ακαταμάχητο δίδυμο στο πρώτο ημίχρονο κυρίως.

Το πιο βασικό ίσως στοιχείο που αξίζει να κρατήσει κανείς είναι ότι εφέτος ο Σλούκας μπαίνει ως αλλαγή (ο Γουόκαπ ξεκινάει πεντάδα) αλλά είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος και αυτό δεν τον επηρεάζει,

Πάντως ο Γουόκαπ (όπως και ο πανταχού παρών – ιδιαίτερα στο πρώτο 20λεπτο – Παπανικολάου) ήταν ο κρυφός άσος στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα παίζοντας εκπληκτική άμυνα με παγίδες πάνω στο «μυαλό» της Φενέρ (Νάντο Ντε Κολό).

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει άμεσα να λύσει το πρόβλημα με το κενό στους ψηλούς. Μόλις υποβληθεί (σήμερα) σε παρακέντηση ο Χασάν Μάρτιν θα υπάρξει εξέλιξη ανάλογα την αποθεραπεία του.

Ο Φάλ παραδέχτηκε μετά τον αγώνα ότι νοιώθει λίγο κουρασμένος και πως παίζει και για τον απόντα Μαρτίν.

Συνεπώς είναι μονόδρομος να βρεθεί λύση το συντομότερο.

Υ.Γ  Πάνω από 8500 φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο ΣΕΦ. Μια ατμόσφαιρα ξεχωριστή και για τους παίκτες κα τον προπονητή που τους είχε λείψει. Σε ένα μέρος τους οφείλουν και αυτό το 5/5 στο γήπεδό τους που έχουν οι Ερυθρόλευκοι όταν πέρυσι μετά βίας είχαν φτάσει (σε άδεια γήπεδα) τις επτά νίκες στο ΣΕΦ όλη τη σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News