ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Αν τους βλέπεις να χαμογελούν, κάτι καλό ετοιμάζουν

Ο Δημήτρης Μαργωμένος γράφει στο sportday.gr ενόψει της αναμέτρησης των «ερυθρόλευκων» στο Καραϊσκάκη για το Europa League…

Επιστρέφουμε στα blog λίγες ημέρες μετά από εκείνο το κείμενο για το ματς με τον Παναιτωλικό, το οποίο είχε φέρει κάποιες αντιρρήσεις με ανθρώπους τους οποίους μιλήσαμε στα social media. Εντάξει λογικό είναι και αυτό να μην αρέσουν πάντα και σε όλους όλα όσα γράφουμε και αναφέρουμε.

Ο καθένας έχει την άποψή του και αυτό είναι ένα είδος υγείας για την επικοινωνία μας, να υπάρχουν δηλαδή διαφορετικές απόψεις. Θυμίζω αναφέρομαι στο κείμενο περί σταθερότητας της ομάδας του Πειραιά μετά από τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό.

Πάμε τώρα στα φρέσκα, τα τωρινά και σαφώς με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, διότι έχουμε μπροστά μας έναν ευρωπαϊκό αγώνα, αυτόν που έχει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Άιντραχτ. Μία αναμέτρηση εντελώς διαφορετική απ’ αυτήν με τον Παναιτωλικό.

Και οι ποδοσφαιριστές άνθρωποι είναι, όπως ο φίλαθλος κόσμος προτιμά να βλέπει αγώνες του Champions League και του Europa League αντί της Super League, έτσι και οι παίκτες προτιμούν να λαμβάνουν μέρος σε τέτοια ματς!

Είναι η αίγλη της Ευρώπης, η οποία δίνει άλλο κίνητρο στον ποδοσφαιριστή.

Για αυτό άλλωστε δεν θα μπούμε και σε καμία σύγκριση του αγώνα στο Αγρίνιο, με αυτόν κόντρα στους Γερμανούς.

ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ…

Κανείς δεν αμφιβάλει πως στα ματς της Ευρώπης και σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο παίζει μεγάλο ρόλο η τακτική της κάθε ομάδας. Πολλές φορές οι αγώνες της Ευρώπης μοιάζουν σαν μία τεράστια σκακιέρα και σίγουρα έτσι θα είναι και το Καραϊσκάκη το βράδυ της Πέμπτης.

Από την άλλη όμως το θέμα της ψυχολογίας είναι αυτό το οποίο μπορεί να ξεπεράσει την τακτική. Δεν είναι λίγες οι φορές που ομάδες με μεγαλύτερο πάθος είναι αυτή η οποία κερδίζει ακόμη και την καλύτερα στημένη ομάδα μέσα στο γήπεδο.

Η ψυχολογία είναι μεγάλο πράγμα και ο Ολυμπιακός έχει δείξει αρκετές φορές, ιδιαίτερα με τον Μαρτίνς στον πάγκο του, πως είναι ομάδα ψυχολογίας.

Είναι όμως και αυτές οι φορές που βλέπεις από τη συνέντευξη Τύπου τι «τρέχει». Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι σε καλό επίπεδο αναφορικά με την ψυχολογία. Όταν βλέπεις τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να πηγαίνει να δώσει συνέντευξη Τύπου και είναι με το χαμόγελο στα χείλη και στις ερωτήσεις που του γίνονται να απαντά με ωραία διάθεση, τότε καταλαβαίνεις πως κάτι καλό ετοιμάζει η ομάδα του Πειραιά…

Το ίδιο ισχύει και για τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τόσο στη συνέντευξη Τύπου όσο όμως και στις φωτογραφίες που βγήκαν από την προπόνηση στο Ρέντη, είχε το χαμόγελο στο πρόσωπό του. Είναι επίσης σε καλή κατάσταση στο ψυχολογικό κομμάτι και σίγουρα αυτό περνάει και στην ομάδα.

Εγώ απλώς να θυμίσω πως έτσι με τέτοιο χαμόγελο ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς πριν τον αγώνα με την Άρσεναλ στο Λονδίνο στην ιστορική εκείνη πρόκριση. Όπως και πριν το ματς με τη Μίλαν στο Καραϊσκάκη, σε επίσης ματς πρόκρισης…

Ο ΜΠΑ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ

Το είπε και ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε πως ο Ουσεϊνού Μπα στο ματς με τον Παναιτωλικό αντιμετώπισε κάποια προβλήματα. Τα οποία προέρχονται όμως από την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού.

Ο αγώνας, όμως, με την Άιντραχτ είναι αρκετά μεγαλύτερου επιπέδου, κάτι το οποίο σημαίνει πως τα προβλήματα αυτά οι Γερμανοί θα τα τιμωρήσουν, δεν θα τα αφήσουν έτσι. Από την άλλη όμως ο Μπα μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό σίγουρα έχει αποκτήσει καλύτερο ρυθμό.

Η δική του κατάσταση θα κρίνει πολλά στον αγώνα που θα γίνει στο Καραϊσκάκη. Αν ο Μπα είναι καλά ξέρουμε όλοι τι μπορεί να προσφέρει. Προσωπικά τον θεωρώ καλύτερο από τον Σισέ, τουλάχιστον από τον περσινό Σισέ. Αν είναι καλά ο Μπα, τότε και ο Σωκράτης θα μπορεί να μείνει στην πλευρά του και να μην τρέχει σε όλη την άμυνα δεξιά-αριστερά να καλύπτει και λάθη του παρτενέρ του στα στόπερ.

Επίσης αν ο Μπα είναι καλά, τότε και ο Ρέαμπτσιουκ θα παίζει με μεγαλύτερη άνεση στην αριστερή του πλευρά, όπως και ο Βατσλίκ θα έχει μεγαλύτερη σιγουριά με το δίδυμο μπροστά του.

Είναι σημαντική η παρουσία του Σενεγαλέζου αμυντικού…

ΥΓ: Βέβαια σημαντικό ρόλο στην απόδοση του Μπα θα παίξει και το κέντρο, γιατί αν αυτή η γραμμή δεν είναι σε καλή κατάσταση και βγαίνουν πάλι μαζικά οι Γερμανοί στην επίθεση, τότε θα νιώσει μεγαλύτερη πίεση η «ερυθρόλευκη» άμυνα.

ΥΓ2: Στη Γερμανία φάνηκε πως η Άιντραχτ έχει αρκετά αδύναμα σημεία. Προσπάθησε να τη «χτυπήσει» εκεί ο Ολυμπιακός, ιδιαίτερα στο κέντρο της άμυνάς της, αλλά από τη στιγμή που πίσω δεν ήταν καλός, δεν μπορούσε να έχει το μυαλό για να βγαίνει και μπροστά όπως πρέπει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News