ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ: Ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να "κλέψει" το σκούφο του Λουτσέσκου

Ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς πρέπει να γίνει υπερβατικός κόντρα στον ίδιο του τον εαυτό για να πάρει αποτέλεσμα από τον κακό αμυντικά ΠΑΟΚ.

Ντέρμπι ειδικών συνθηκών και για τις δύο ομάδες. Για τον Παναθηναϊκό λίγο παραπάνω. Την Κυριακή περιμένει στο γήπεδο της Λεωφόρου τον ΠΑΟΚ μία αγωνιστική μετά την “πτώση” του τελευταίου “κάστρου” του που ήταν η ίδια του η έδρα. Τρία παιχνίδια, 13-2 γκολ στο “Απόστολος Νικολαϊδης, μέχρι να έρθει ο ΟΦΗ του Νιόπλια και να τον “δέσει κόμπο”.

Με αυτή τη λογική κατεβαίνει στην Αθήνα ο Δικέφαλος του Βορρά. Πληγωμένη ψυχολογία μετά την ήττα από την Κοπεγχάγη, αλλά… εδώ είναι Ελλάδα. Το -4 από τον πρώτο Ολυμπιακό και το -3 από τη δεύτερη ΑΕΚ τον διατηρεί σε τροχιά πρωταθλητισμού, αλλά τα περιθώρια πλέον αρχίζουν να στενεύουν. Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει σε μία έδρα που πέρυσι έφαγε τρία γκολ από χειρότερη ομάδα και από χειρότερο, του Γιοβάνοβιτς, προπονητή. Τώρα θα βρει μπροστά του έναν αντίπαλο που αναζητά την αντίδραση με τα δικά του περιθώρια πραγματικά να στενεύουν επικίνδυνα.

Με 11 βαθμούς σε 8 αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να βλέπει πλέι οφ, αλλά τη δική του σκληρή πραγματικότητα. Δεν είναι η συγκομιδή των βαθμών, όσο η αλλοπρόσαλλη εικόνα του. Άλλη ομάδα εντός, άλλη ομάδα εκτός. Αισίως άλλη ομάδα όταν δεν βρίσκει στο γήπεδό του τον αντίπαλο ανοιχτό να τον περιμένει. Ο ΟΦΗ του χάλασε το παιχνίδι, του χάλασε και το μυαλό, όλο το πράγμα στράβωσε και ήρθε η πρώτη απώλεια βαθμών στη Λεωφόρο.

Το ίδιο θα αντιμετωπίσει και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έχει την ποιότητα να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής και να επιβληθεί του αντιπάλου, αλλά η αμυντική του αστάθεια δεν θα τον αφήσει να… πάρει θάρρος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι “γάτα” σε αυτά, ξέρει πως όταν ο Παναθηναϊκός βρει ανοιχτό γήπεδο θα σε “σκοτώσει”. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός απέναντι σε κλειστές άμυνες βραχυκυκλώνει και σε συνδυασμό με την κακή ψυχολογία και την χαμηλή αυτοπεποίθηση φτάνει στα πρόθυρα της αυτοκαταστροφής.

Μέχρι τώρα οι “πράσινοι” δεν έχουν πάρει τίποτα στις κακές βραδιές τους. Τέτοιες ήταν κόντρα σε ΠΑΣ, Άρη, Αστέρα και ΟΦΗ. Τέσσερα παιχνίδια, μόλις ένας βαθμός. Διαφορετικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, για την εποχή του “do or die” και γι’ αυτό ο Παναθηναϊκός πήγε στο Φάληρο… για να μην πεθάνει. Διαφορετικό και αυτό με τον ΠΑΟΚ, “must win” κατάσταση, το δεύτερο, μετά τους “ερυθρόλευκους”, ντέρμπι υψηλών απαιτήσεων και εντάσεων.

Την Κυριακή δεν θα μετρήσει η εμφάνιση, αλλά το αποτέλεσμα. Νίκη και με μισό μηδέν για να γίνει ένα νέο restart μπας και αλλάξει η εικόνα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ο γούρικος σκούφος του Ρουμάνου, που έγινε viral καθημερινότητα την περίοδο του νταμπλ και αγνοείται την τρέχουσα σεζόν, πρέπει να “φορεθεί” στο κεφάλι του Γιοβάνοβιτς. Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός θέλει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι, όχι σε γενικότερη εικόνα, αλλά στους βαθμούς που θα μπουν στο σακούλι στο τέλος της βραδιάς.

Και στην τελική, δεν έχει απέναντί του κάποια σούπερ ομάδα που προκαλεί τρόμο. Έχει τα δικά του… ψυχολογικά ο ΠΑΟΚ, ομάδα που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη σε άμυνα και τέρμα. Αρκετά για να δώσουν αυτό το κάτι που θέλει ο Γιοβάνοβιτς. Οψόμεθα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News