ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ: Δέκα συμπεράσματα από την πρεμιέρα της Super League 2

Παιδιά που αξίζει να τα προσέξεις και ταυτόχρονα να μην χάσεις τον στόχο αναφορικά με τη νέα διοργάνωση και τι αυτή σημαίνει για το εγχώριο ποδόσφαιρο

Ορισμένα συμπεράσματα μετά το μεγάλο ραντεβού του Ολυμπιακού Β’ με τον ΠΑΟΚ Β’ για το πρωτάθλημα της πάλαι ποτέ ονομαζόμενης Β’ Εθνικής που μόλις εκκίνησε:

  1. Είχε ενδιαφέρον προπονητές των ομάδων να είναι ο Αριελ Ιμπαγάσα και ο Πάμπλο Γκαρσία. Δηλαδή άνθρωποι με θητεία στην Ισπανία, την κατ’ εξοχήν χώρα που έχει πρωτάθλημα με Β΄ ομάδες των δυνατών.
  2. Καλό είναι που παίρνουν χρόνο συμμετοχής ποδοσφαιριστές που χτυπούν ή ανοίγουν την πόρτα της αρχικής ενδεκάδας των μεγάλων. Για παράδειγμα ο Τζολάκης, με τις πολλές συμμετοχές στην πρώτη ομάδα των Ερυθρόλευκων. ‘Η και ο Σουρλής, παίκτης που τον είδαμε το καλοκαίρι στα ευρωπαϊκά ραντεβού, ωστόσο στην πορεία και με δεδομένη την πληθώρα των λύσεων, έφερε τον Μαρτίνς να τον έχει περισσότερο μακριά από το αρχικό σχήμα. Επίσης τον Ινγκασον από πλευράς ΠΑΟΚ, παίκτη που έχει δώσει λύσεις στον Δικέφαλο και παλεύει να επανέλθει μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε μήνες πολλούς εκτός μάχης.
  3. Φυσικά, είναι χρήσιμο να γνωρίζουν όλοι τι ακριβώς ζητούν και τι θέλουν αυτές οι Β’ ομάδες. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι …φιλοξενούνποδοσφαιριστές που έχουν ξεπεράσει το όριο των 20 ετών και άρα δεν είναι για τους μικρούς και παράλληλα δυσκολεύονται να ενταχθούν στο βασικό σχήμα. ‘Η να πείσουν πως μπορούν. Σαν να λέμε μια ευκαιρία να λάμψουν που κάποιοι αντιλαμβάνονται ότι δεν θα τη βρουν εύκολα…
  4. Υπάρχει ακόμη ακόμη ο Καλογερόπουλος. Που ναι μεν έβαλε αυτογκόλ, αλλά αυτός ο κεντρικός μπακ είχε δώσει δείγματα γραφής καλού παίκτη στις τελευταίες στροφές του περασμένου πρωταθλήματος και θεωρήθηκε ως ταλέντο ολκής.
  5. Αξιόλογος ο Αλγκασίμ Μπα και με ατέλειωτο τρέξιμο και πρέσινγκ στην επίθεση. Ωστόσο, γκολ σαν κι αυτό που πέτυχε με το εξωτερικό ο Βοϊλης, δεν βλέπουμε συχνά ούτε στη Σούπερ Λίγκα. Διαμαντάκια υπάρχουν αρκεί να τα βρεις και να τα εμπιστευθείς.
  6. Ο Γκαρσία συνάντησε ξανά τον Ολυμπιακό μετά τον νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου. Υποβιβάστηκε, προφανώς, πηγαίνοντας στη Β’ ομάδα του Δικεφάλου, έχει όμως την ευκαιρία να δείξει ξανά έργο, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια με τους Νέους. Αλλά στο «Ελ Πάσο» ίσχυσε το …κάθε αρχή και δύσκολη!
  7. Ο Φασίδης δεν είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό. Μετακόμισε στην Τούμπα από την Ξάνθη, ουδείς θυμάται αν και πόσο έπαιξε ή το πώς πήγε εκεί, αλλά τώρα τον βλέπουμε στη Β’ ομάδα. Κι ας μην είναι μικρός σε ηλικία ή σούπερ ταλέντο πλέον…
  8. Η νίκη του Ολυμπιακού πανηγυρίστηκε από το κοινό του. Δεν είναι παράλογο. Παντού και πάντα στο Λιμάνι έχουν ως στόχο την επιτυχία, εξ’ ου και η μεγάλη πίεση. Στην πορεία αντίστοιχα συναισθήματα θα προκύψουν και από το στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ. Το μείζον, ωστόσο, είναι οι δυνατοί να εκπαιδευτούν πως οι Β’ ομάδες θέλουν ταυτόχρονα να προωθούν ταλέντα, να εξελίσσουν ποδοσφαιριστές, να τονώνουν το ηθικό παικτών ή να τους δίνουν τη δυνατότητα να μην αισθάνονται …σκουριασμένοι. Αν όλα αυτά συνδυαστούν με καλή πορεία και τρίποντα, τι το καλύτερο!
  9. Είναι προφανές ότι όσοι επιλέξουν να παρακολουθούν αυτό το πρωτάθλημα, σίγουρα θα βλέπουν …δύο διοργανώσεις! ‘Η έτσι θα νιώθουν. Η μία θα αφορά στις ομάδες που θα επιδιώκουν να πάρουν το εισιτήριο της ανόδου ή να αποφύγουν τον υποβιβασμό και η άλλη θα σχετίζεται με το τι κάνουν τα Β’ σύνολα.
  10. Ξυπνά θύμησες από το χθες το γήπεδο της Καλλιθέας και ο χλοοτάπητας δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση. Χάθηκε όμως ο κόσμος να είναι οι εξέδρες βαμμένες και φρέσκες όπως προ ετών όταν έγιναν τα εγκαίνια και όλα έμοιαζαν του …κουτιού; Μόνο για το θεαθήναι είναι οι αρμόδιοι;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News