ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ: Η δυστοκία είναι πρόβλημα... Ευρωπαϊκό!

Στην Ελλάδα είναι λίγες οι φορές που μπορεί να το πληρώσει, στην Ευρώπη είναι αλλιώς, γράφει ο Δημήτρης Μαργωμένος…

Το έκανε αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός, πήρε τη νίκη απέναντι στον Ιωνικό με 1-0 στο Καραϊσκάκη και αύξησε τη διαφορά του από την ΑΕΚ στους τρεις βαθμούς, από εκεί που ήταν στον έναν. Και αυτό το έκανε ενόψει του μεταξύ τους ματς στο ΟΑΚΑ, σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα μετά τη διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων.

Τι έδειξε όμως ο Ολυμπιακός κόντρα στους νεοφώτιστους της Νίκαιας; Ότι έχει θέμα επιθετικό, κάτι το οποίο τόνισε και ο Πέδρο Μαρτίνς τόσο στις δηλώσεις του στο συνδρομητικό μετά το τέλος του αγώνα, όσο όμως και στη συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος ο Πορτογάλος τόνισε πως είναι θέμα να μην τελειώνεις νωρίτερα το παιχνίδι και πως τον προβληματίζει αυτό.

Όμως το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα θα είναι λίγες οι φορές που ο Ολυμπιακός μπορεί να πληρώσει τη δυστοκία του. Στο Αγρίνιο πέρασε με 2-1, με τον ΠΑΟΚ το ίδιο στο Καραϊσκάκη, τώρα με τον Ιωνικό 1-0, ματς στα οποία είχε πολλές ευκαιρίες για να τελειώσει το παιχνίδι από πριν, αλλά χρειάστηκε να είναι… τσίτα μέχρι το τέλος για το τρίποντο. Είπαμε όμως, στην Ελλάδα αν θα το πληρώσει ποτέ θα είναι λίγες οι φορές.

Εν αντιθέσει με την Ευρώπη. Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» το ένιωσαν με τον χειρότερο τρόπο πως αν δεν τελειώσεις το ματς, θα την πληρώσεις. Στην προηγούμενη αγωνιστική με την Άιντραχτ στο Καραϊσκάκη. Παιχνίδι στο οποίο είχε τις ευκαιρίες να κάνει το 2-1 και να έχει τον έλεγχο, αλλά το δέχτηκε το γκολ στις καθυστερήσεις. Πέρα από το ότι έπαιξε ρόλο και η διαιτησία, αφού θα μπορούσε οι Γερμανοί να παίζουν από το 30′ με δέκα.

Το θέμα είναι η αναποτελεσματικότητα και είναι κάτι το οποίο παραδέχεται και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς.

Απέναντι στον Ιωνικό οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν το γκολ στο 17′ και μετά ενώ είχαν ευκαιρίες για ακόμη ένα ή και δύο γκολ, δεν τα έκαναν. Έτσι αναγκάστηκαν να τρέξουν μέχρι το 95′ για να μπορέσουν να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς.

Γιατί επί της ουσίας εκεί είναι το θέμα. Να καταφέρνει η ομάδα του Πειραιά να παίρνει τη νίκη νωρίς στα ματς για να είναι σε θέση να κάνει και μία συντήρηση δυνάμεων. Μία συντήρηση την οποία έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός…

ΥΓ: Ίσως όλη αυτή η ανάλυση που γίνεται απ’ όλους για το θέμα της δυστοκίας να είχε και απάντηση στο όνομα «Κώστας Φορτούνης». Ο παίκτης ο οποίος έδινε τις ασίστ σαν… καραμέλες. Αλλά από την άλλη υπάρχουν και φάσεις εύκολες για γκολ τις οποίες δεν τελειώνουν οι «ερυθρόλευκοι».

ΥΓ2: Περιμέναμε να δούμε τον Κούντε βασικό, μπήκε και χτύπησε! Και αυτό το πράγμα και φέτος με τους τραυματισμούς από χτυπήματα αντιπάλων έχει φτάσει να επηρεάζει άμεσα τον Ολυμπιακό. Από τη μία γιατί χάνει βασικούς παίκτες και από την άλλη γιατί δεν μπορεί και ο Πέδρο Μαρτίνς να δώσει τις απαραίτητες ανάσες στους παίκτες του.

ΥΓ3: Ρωτήθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου για το γεγονός ότι έβαλε τον Ανδρούτσο για να παίξει ως δεξί εξτρέμ. Η ερώτηση ήταν στη λογική πως το αποφάσισε αυτό αφού τον έχει καθιερώσει ως δεξί μπακ ο ίδιος. Η απάντηση ήταν τέτοια η οποία δείχνει τη δουλειά που γίνεται και πως μπορεί να «διαβάζει» ένας προπονητής το ματς, εν αντιθέσει με τον κόσμο που απλά βλέπει το παιχνίδι για θέαμα. Ο Πορτογάλος τόνισε ότι τον έβαλε δεξί εξτρέμ γιατί ο Ρέαμπτσιουκ είχε πρόβλημα τραυματισμού, οπότε αν χρειαζόταν να βγει αναγκαστικά να έχει ήδη μέσα τον Ανδρούτσο για να τον πάει ως αριστερό μπακ και να παραμείνει ο Λαλά δεξιά.

ΥΓ4: Ο Γκάρι Ροντρίγκες κάνει τα πράγματα στο γήπεδο να φαίνονται τόσο απλά. Με 2-3 κινήσεις του και κάνει τη διαφορά στα εξτρέμ. Πρέπει να ανέβουν και οι υπόλοιποι (Ονιεκούρου-Ρόνι Λόπες) για να βγει αυτή η τεράστια ποιότητα που έχει ο Ολυμπιακός στα άκρα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News