ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ: Με κανονικούς Μαντί και Εμβιλά, θα ζήσουμε τα περσινά

Πλησιάζει το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μόνο 3 ημέρες πλέον έχουν μείνει για την αναμέτρηση αυτή…

Ένα ματς το οποίο μόνο απλό δεν είναι και ας είμαστε ακόμη νωρίς στο πρωτάθλημα της Super League. Έχει αρκετό δρόμο το πρωτάθλημα, αλλά έτσι όπως είναι η βαθμολογική κατάσταση τώρα, ο αγώνας στο ΟΑΚΑ είναι κομβικός. Διότι αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να πάρει το «διπλό», πάει στους έξι βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ.

Μία μεγάλη διαφορά από Νοέμβρη μήνα, ενώ σε περίπτωση νίκης της ΑΕΚ οι δύο ομάδες θα ισοβαθμούν πλέον στην κορυφή του πίνακα και σε ισοπαλία τα πράγματα μένουν ως έχουν.

Όπως όλα δείχνουν ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, για τον Πιερ Κούντε θα φανούν οι επόμενες ημέρες, αλλά έτσι και αλλιώς δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές που θεωρείται βασικός. Μαντί Καμαρά, Όλεγκ Ρέαμπττσιουκ, Χένρι Ονιεκούρου και Σωκράτης Παπασταθόπουλος, βασικοί παίκτες, είναι κανονικά στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού.

Προσωπική άποψη είναι πως αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να έχει την εικόνα που πρέπει στον χώρο της μεσαίας γραμμής, τότε τα πράγματα για τους «ερυθρόλευκους» θα είναι καλά. Θα δούμε την ομάδα του Πειραιά να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και να παίρνει το «διπλό» στο ΟΑΚΑ. Ό,τι δηλαδή γίνεται τα τελευταία χρόνια, όποτε ο Ολυμπιακός περνάει σχετικά εύκολα από το γήπεδο της ΑΕΚ. 

Η απόδοση των Γιαν Εμβιλά και Μαντί Καμαρά θα παίξει μεγάλο ρόλο στην έκβαση του ματς με την ΑΕΚ. Είναι η δύναμη των «ερυθρόλευκων» αυτή, το κέντρο τους. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι παίζουν μεγάλο ρόλο στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού και αν ο Γάλλος με τον μέσο από τη Γουινέα βρεθούν σε καλή βραδιά, τότε δεν θα έχουν πρόβλημα οι Πειραιώτες, απλά τα πράγματα…

Σε αντίθετη περίπτωση, τα πράγματα περιπλέκονται διότι αν το κέντρο των «ερυθρόλευκων» δε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, τότε η ΑΕΚ θα γίνει επικίνδυνη και θα μπορεί να κάνει το παιχνίδι της μέσα στο γήπεδό της. Μετά θα πάμε στην προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών και κατά πόσο θα μπορούν να ανταποκριθούν στο γήπεδο ποδοσφαιριστές όπως οι Παπασταθόπουλος, Ελ Αραμπί, Μασούρας και άλλοι πρωταγωνιστές των «ερυθρόλευκων».

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ Η ΦΕΝΕΡ, ΑΛΛΑ ΜΕ 2/2 ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΧΡΟΝΟ

Σίγουρα στο μυαλό τους οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν και το επόμενο ματς με τη Φενέρμπαχτσε μέσα στο Καραϊσκάκη, για τους ομίλους του Europa League. Όμως ο Πέδρο Μαρτίνς το λέει συνέχεια στο Ρέντη «προέχει η ΑΕΚ και το πρωτάθλημα»…

Βέβαια υπάρχει και η άποψη πως ο αγώνας με τη Φενέρμπαχτσε είναι πιο σημαντικός απ’ αυτόν με την ΑΕΚ. Διότι με τους Τούρκους οι «ερυθρόλευκοι» αν πάρουν τη νίκη, τότε θα είναι για… τουρισμό στην Αμβέρσα, αφού θα έχουν εξασφαλισμένη τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Από την άλλη, για το πρωτάθλημα θα υπάρχει χρόνος να προχωρήσει και να πάρει ξανά κεφάλι στο βαθμολογικό πίνακα.

Φυσικά ένα 2/2 στα επόμενα ματς για τον Ολυμπιακό, θα είναι από τις περιπτώσεις στις οποίες η ομάδα του Πειραιά θα κερδίσει χρόνο σίγουρα για μέχρι τα Χριστούγεννα και τον Ιανουάριο!

ΥΓ: Ιδιαίτερα η παρουσία του Μαντί Καμαρά θα είναι αυτή η οποία θα παίξει μεγάλο ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ…

ΥΓ2: Για Μανωλά δε φαίνεται να υπάρχει κάτι τώρα. Λέγονται και γράφονται πολλά στην Ιταλία, αλλά για την ώρα επικρατεί… ηρεμία στο θέμα αυτό. Και δύσκολα να γίνει κάτι για τον Ιανουάριο. Βέβαια από την άλλη στις μεταγραφές ποτέ μη λες ποτέ.

ΥΓ3: Πάντως για να τα λέμε και όλα, η ΑΕΚ έχει την πίεση για τον αγώνα της Κυριακής και όχι ο Ολυμπιακός. Μία ΑΕΚ η οποία προέρχεται από όχι καλό αποτέλεσμα, αλλά και καλές εμφανίσεις. Και σε περίπτωση ήττας μέσα στο γήπεδό της, τότε απομακρύνεται αρκετά και επιστρέφει στις ημέρες… Μιλόγεβιτς αναφορικά με την γκρίνια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News