ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ: Tο τέλος των διλημμάτων για Ελ Αραμπί και Αραούχο!

Αν σε κάτι βοήθησε το ντέρμπι ΑΕΚ- Ολυμπιακού, αυτό είχε να κάνει με το γεγονός πως βοήθησε τους πάντες να δουν κατάματα την πραγματικότητα

Είναι ωραίο στη ζωή να βάζεις στοιχήματα. Να αναρωτιέσαι «μήπως υπάρχει και άλλος δρόμος». ‘Η να αναζητάς εναλλακτικές λύσεις για κάθε τι που σε απασχολεί. Κάποτε, ωστόσο, καταλήγεις στην αλήθεια και με βάση αυτή οφείλεις να πορεύεσαι.

Το διαπιστώσαμε και στο ντέρμπι. Για αρχή, η είδηση. Που δεν είναι ακριβώς «είδηση», αλλά ας μπει ως ταμπέλα στο όλο ζήτημα: Αραούχο και Ελ Αραμπί δεν έχουν ταίρι στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Και τώρα η εξήγηση. Διάβαζες τα ρεπορτάζ των ομάδων πριν από το ραντεβού, κοιτούσες αυτό της ΑΕΚ και ανάμεσα στα πολλά υπήρχε και το εξής: «Μάλλον κερδίζει θέση στην αρχική ενδεκάδα ο Αραούχο». Ναι, ακριβώς έτσι: «Κερδίζει».

Δηλαδή, πότε και κάτω από ποιες συνθήκες την έχασε ο αργεντινός κυνηγός τη θέση του στο αρχικό σχήμα; Μήπως προέκυψε κάποια μεταγραφή στην ΑΕΚ και δεν το πήρε κάποιος χαμπάρι; Αμ δε… Απλά, έκαστος προπονητής δοκιμάζει διάφορα σχήματα, έχει πολλά στο μυαλό του, επιθυμεί να είναι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ικανοποιημένοι και κατά συνέπεια τους χρησιμοποιεί όλους. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο να θεωρούν ορισμένοι ως ισοϋψή του Αραούχο τον Καρίμ. Καλό αλλά μάλλον δεν έχει δράκο το παραμύθι.

Δεν λογίζεται ως κακός φορ ο Ανσαριφάρντ, αλλά Αραούχο απέχει πολύ για να τον λέμε. Στο πρώτο γκολ πήδησε ψηλά ο Σέρχιο και σκόραρε με κεφαλιά. Στο δεύτερο, βολίδα εύστοχη με φοβερό βολέ. Τέλος. Κυνηγός της μιας επαφής, στη μέρα του άκρως επικίνδυνος και στο εγχώριο πρωτάθλημα, πολύ αξιόπιστος.

Φυσικά και στην αντίπερα όχθη ώρα είναι να ξεδιαλύνουν τα πράγματα. Από το καλοκαίρι του 2019 και δώθε ο Ελ Αραμπί των γεμάτων 34 χρόνων (35 τον ερχόμενο Φεβρουάριο) σκίζει δίχτυα και μοιράζει αφειδώς γκολ, δίχως να κάνει διακρίσεις σε ομάδες ή αντιπάλους. Ισως ένας από τους πληρέστερους κυνηγούς που διαχρονικά φόρεσαν τη φανέλα του σέντερ φορ στον Ολυμπιακό.

Ναι, δεν είναι στην πρώτη του νεότητα και μπορεί ορισμένοι να αμφισβητούν κατά πόσο μετρά όσο παλιά. Αλλά η ίδια η (ποδοσφαιρική ) ζωή δίνει απαντήσεις. Ο Τικίνιο που ήρθε το περασμένο καλοκαίρι ασφαλώς και είναι πολύ δραστήριος  στην περιοχή, έχει ποιότητα και γκάμα επιλογών στο παιχνίδι του, σε κάποια γκολ που έβαλε με την ερυθρόλευκη θύμισε τανκ, ωστόσο ο Ελ Αραμπί είναι «μια άλλη υπόθεση». Όταν εφορμά με αυτό το αέρινο στυλ πείθει πως η κατάληξη της προσπάθειάς του θα είναι τα δίχτυα του αντιπάλου. Το είδαμε και απέναντι στην ΑΕΚ. Δύο φορές έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ισάριθμες επιτυχίες για τον Ολυμπιακό. Είναι ένας και μοναδικός στον ρόλο του καθαρόαιμου στράικερ. Η δε ΑΕΚ, πάντα τα βρίσκει σκούρα από τον Ελ Αραμπί που απέναντί της κάνει ορισμένα από τα πλέον μεστά παιχνίδια του…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News