ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ: Η ιστορία γράφεται από τους νικητές!

Ο Δημήτρης Μαργωμένος γράφει για τον Ολυμπιακό που χωρίς να βρεθεί σε καλή μέρα έβαλε… τρία γκολ στο «σβηστό» στην έδρα της δεύτερης ομάδας του πρωταθλήματος!

Να μπούμε απευθείας στο ψητό, ο Ολυμπιακός πήγε το πρωτάθλημα στο +6 από τη δεύτερη ΑΕΚ και συνεχίζει να είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Βέβαια για εμένα προσωπικά δεν είναι το φαβορί γιατί νίκησε την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ και να έχανε το ίδιο θα έγραφα, πραγματικά και το εννοώ. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί γιατί απλά είναι η πιο ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος. Το ρόστερ που έχει είναι το καλύτερο όλων των ομάδων και το καλύτερο των τελευταίων ετών.

Η ποιότητα που υπάρχει στους «ερυθρόλευκους» από τη μέση και μπροστά, απλά, δεν υπάρχει! Και να μην κάνει καλή ομαδική δουλειά ο Ολυμπιακός στο γήπεδο έχει παίκτες οι οποίοι με προσωπικές τους ενέργειες τελειώνουν ματς όπως αυτό με την ΑΕΚ και γενικότερα όλα τα παιχνίδια στην Ελλάδα, ξεκάθαρα.

ΠΕΡΙ… ΠΕΝΑΛΤΙ

Συνεχίζουμε στο… ψητό, δεν υπάρχει πέναλτι! Όπως και να το κάνουμε, απ’ όπου και αν δούμε τη φάση απλά δεν υπάρχει πέναλτι, είναι κάτι το οποίο είπα από την αρχή που έγινε η φάση και στη ζωντανή ροή του αγώνα. Σεβαστή η άποψη όλων, όπως του Σταύρου Καζαντζόγλου ο οποίος υποστηρίζει πως υπάρχει παράβαση, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι φάση που δείχνει ο διαιτητής την άσπρη βούλα.

Από την πρώτη στιγμή αυτό το οποίο έλεγα και έγραψα στο live του αγώνα εδώ στο sportday.gr, ήταν πως ο Μασούρας «τσεκάρει» τον Βράνιες με τα χέρια του και δεν είναι τέτοια η κίνησή του για να τον πετάξει κάτω. Μετά για να είμαι ειλικρινής άκουσα τον κ. Βαρούχα ο οποίος είπε πως ο Βράνιες μπερδεύει τα πόδια του και πέφτει μόνος του.

Έβαλα είδα το βίντεο σε επανάληψη και πράγματι έτσι είναι. Ο Βράνιες μπερδεύει τα πόδια του και πέφτει στον αγωνιστικό χώρο. Πρώτα μπερδεύει τα πόδια του και μετά ο Μασούρας βάζει τα χέρια του στη μέση του Βράνιες, προηγείται δηλαδή η τρικλοποδιά στον εαυτό του από την κίνηση του Μασούρα. Αν δείτε καρέ-καρέ τη φάση είναι ξεκάθαρο αυτό, οπότε επίσης ξεκάθαρα ο Βράνιες πέφτει μόνος του!

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ!

Ο Ολυμπιακός για εμένα δεν ήταν τόσο καλός στο ΟΑΚΑ. Δεν έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο την απόδοση όπως με την Άιντραχτ μέσα στο Καραϊσκάκη. Βέβαια υπάρχει και το εξής οξύμωρο με τους «ερυθρόλευκους» φέτος. Μέσα στην Τουρκία απέναντι στη Φενέρμπαχτσε επίσης δεν έχει κάνει κάποιο μεγάλο παιχνίδι, αλλά νίκησε με 3-0!

Έτσι και κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, δεν έπιασε κάποια τρομερή απόδοση η ομάδα του Πειραιά όμως πέρασε με 3-2 και μάλιστα αν έμπαινε και η διπλή ευκαιρία του Μαντί Καμαρά όταν το σκορ ήταν 3-1 για το 4-1, τότε ποιος ξέρει που θα πήγαινε το σκορ.

Αντιθέτως απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός έχει κάνει ένα «γεμάτο» ματς, ιδιαίτερα μέχρι το 60′, αλλά ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ηττήθηκε.

Το γεγονός, πάντως, ότι έβαλε τρία γκολ στο δεύτερο της βαθμολογίας και χωρίς να κάνει μεγάλο ματς, δείχνει την τεράστια διαφορά ποιότητας που υπάρχει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Το ίδιο έγινε και με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, ένα ημίχρονο έπαιξαν οι Πειραιώτες και πήραν τη νίκη…

ΕΝΑΣ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΛΑΛΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΕΡΙ!

Έχει ακούσει πολλά ο Κένι Λαλά από την ημέρα που είχε έρθει στον Ολυμπιακό μέχρι το φετινό ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Ο Γάλλος δεν είχε καταφέρει να μπει στο κλίμα της ομάδας και αυτό φαινόταν, ήταν ξεκάθαρο.

Από την άλλη όμως από την ημέρα που έγινε εκείνη η ειλικρινής συζήτηση ανάμεσα στον Πέδρο Μαρτίνς και τον Γάλλο μπακ, τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο. Ο Λαλά κάνει ματσάρες και ο Ολυμπιακός βρήκε το δεξιό μπακ που ήθελε.

Έχει κάνει ωραία ματς ο Λαλά και στο ΟΑΚΑ ήταν ένα από τα καλύτερά του. Στην άμυνα «έσβησε» τον πιο επικίνδυνο παίκτη της ΑΕΚ, Τσούμπερ, ενώ στην επίθεση έβγαλε μία ασίστ, ξεκίνησε από δικά του πόδια ένα ακόμη γκολ και λίγο έλειψε και να σκοράρει…

ΘΡΑΣΥΣ ΑΓΚΙΜΠΟΥ!

Λίγες λέξεις για τον Αγκιμπού Καμαρά. Είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής ο οποίος παίζει για πρώτη φορά σε τέτοιο επίπεδο για μεγάλη διάρκεια. Είχε παίξει μόλις ένα ματς με την πρώτη ομάδα της Λιλ, από εκεί και πέρα ήταν στη δεύτερη ομάδα.

Παρόλα αυτά όμως ο 20χρονος μεσοεπιθετικός βγάζει θράσος στο παιχνίδι του.

Δεν θα έβαζε γκολ όπως μέσα στο ΟΑΚΑ αν δεν είχε θράσος στο παιχνίδι του και δεν πίστευε στον εαυτό του. Κάνει τρομερά πράγματα μέσα στο γήπεδο και ακόμη όταν δεν έχει την μπάλα στα πόδια του. Όποιος πάει γήπεδο και δει τον Αγκιμπού θα καταλάβει πολλά. Είναι ένας παίκτης ο οποίος δε σταματά να τρέχει και να βοηθά στην πίεση ψηλά.

Όταν έχει την μπάλα στα πόδια του όλοι βλέπουν τι κάνει, ακόμη και όσοι παρακολουθούν τα ματς από την τηλεόραση…

Ο ΜΑΡΤΙΝΣ «ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΤΗΝ ΑΕΚ

Ό,τι ακριβώς έκανε ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, το έκανε και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Πίεση ψηλά από τα πρώτα λεπτά βάζοντας τον Αγκιμπού Καμαρά να τρέχει σε όλους τους χώρους μπροστά και να μην αφήνει την ΑΕΚ να κάνει παιχνίδι από την άμυνά της και έναν Ελ Αραμπί ο οποίος «μυρίζεται» ακόμη και τη μισή φάση.

Αυτό έγινε και στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός έτρεξε την ΑΕΚ και τη «χτύπησε» εκεί όπου πονάει περισσότερο, στην άμυνά της. Δύο γκολ δέχτηκε από τον Απόλλωνα Σμύρνης, δε γινόταν να μη βάλει ο Ολυμπιακός τόσα αλλά και περισσότερα, όπως και έγινε…

Προσωπικά ίσως να ήθελα λίγο νωρίτερα τον Μπουχαλάκη στο γήπεδο γιατί η ΑΕΚ είχε αρχίσει και έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και έχανε ο Ολυμπιακός το κέντρο του. Όπως επίσης τον Γκάρι Ροντρίγκες στο γήπεδο ή τον Μάριο Βρουσάι. Εκρηκτικοί παίκτες οι οποίοι θα είχαν τους χώρους σε αυτήν την άμυνα της ΑΕΚ να απειλήσουν και γιατί όχι να σκοράρουν ή να δημιουργήσουν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News