ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ: Το μάθημα όταν το βλέπεις... αγγαρεία!

Έχασε ο Ολυμπιακός στη Λιβαδειά, σε ένα ματς που το είδαν οι «ερυθρόλευκοι» περισσότερο ως αγγαρεία, γράφει ο Δημήτρης Μαργωμένος.

Το γεγονός ότι ηττήθηκε ο Ολυμπιακός από τον Λεβαδειακό εκτός έδρας είναι μικρό το κακό. Αυτό γιατί υπάρχει δεύτερο ματς και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη, εκεί όπου θα έχει τη δυνατότητα η ομάδα του Πειραιά να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Άλλωστε δεν είναι και τόσο δύσκολο να κάνει μία τέτοια ανατροπή, απέναντι στο Λεβαδειακό και ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Το σχόλιο αυτό δεν είναι για να υποτιμήσω τον Λεβαδειακό, αλλά γιατί όλοι γνωρίζουμε τη δυναμική που, αν θέλει, μπορεί να βγάλει ο Ολυμπιακός και ιδιαίτερα μέσα στο γήπεδό του.

Το θέμα όμως είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» είδαν ως αγγαρεία το παιχνίδι στη Λιβαδειά. Κάτι το οποίο απαγορευόταν να κάνουν γιατί αυτά τα ματς για κάποιους, αν όχι για όλους, είναι κριτήριο.

Υπάρχει ένα ελαφρυντικό αλλά είναι και το μοναδικό, πως οι ενδεκάδες που παίζουν σε τέτοια ματς βρίσκονται για πρώτη φορά απευθείας μέσα στο γήπεδο την ώρα του αγώνα. Συνήθως ούτε σε προπόνηση δεν έχουν δοκιμαστεί αυτά τα σχήματα και για αυτό δεν είναι εύκολο να βρεθούν μέσα στο γήπεδο πιο εύκολα με τους αυτοματισμούς οι παίκτες.

Από την άλλη όμως μιλάμε για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όπως και για ματς με ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Οπότε το παραπάνω ελαφρυντικό όσο πάει και αποδυναμώνεται…

Θα έπρεπε να δείξουν πράγματα αυτοί που δεν παίζουν και όχι μόνο

Τα ματς αυτά είναι ξεκάθαρα για να μπορέσει να δει και ο εκάστοτε προπονητής την κατάσταση των ποδοσφαιριστών του. Περισσότερο αυτών οι οποίοι δεν έχουν αρκετό συμμετοχής ή και καθόλου. Έτσι ώστε να μπορέσουν να δείξουν πράγματα και να πείσουν τον προπονητή τους πως αξίζουν να αγωνίζονται.

Αυτό δεν το έκανε κανείς στη Λιβαδειά…

Σε ένα ματς στο οποίο θα μπορούσαν να βγάλουν προσωπικές ενέργειες, ήταν ελάχιστοι έως καθόλου αυτοί που το έκαναν.

Ακόμη και ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν τα δίκια τους που δεν έχουν παίξει αρκετά μέχρι τώρα, με τέτοιες εμφανίσεις το χάνουν. Αυτή είναι η αλήθεια.

Θα περίμενε κανείς περισσότερα από Ονιεκούρου

Αυτό που είναι θέμα προς συζήτηση είναι η νέα εμφάνιση του Χένρι Ονιεκούρου. Θα περίμενε κανείς απέναντι στον Λεβαδειακό από τη στιγμή που μπήκε βασικός να μπορέσει να κάνει μία εμφάνιση καλή.

Να μπει, να τρέξει με την μπάλα στα πόδια και να απειλήσει την αντίπαλη εστία, δεν το έκανε όμως παρά ελάχιστες φορές. Κάτι το οποίο δεν άρεσε, αφού περιμένουν πολλά όλοι από τον Νιγηριανό, από τον Πέδρο Μαρτίνς και την ομάδα, μέχρι και τον κόσμο.

ΥΓ: Φυσικά η ήττα στη Λιβαδειά δε λέει και πολλά. Είναι απ’ αυτά τα ματς που δεν έχει να χάσει κάτι η ομάδα. Από τη στιγμή φυσικά που θα πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς. Μετά όλοι θα το ξεχάσουν το παιχνίδι αυτό.

ΥΓ2: Θα περίμενε όμως προφανώς και ο Πέδρο Μαρτίνς περισσότερα από παίκτες όπως ο Ονιεκούρου, ο Βρουσάι, ο Κούντε, ο Αποστολόπουλος και άλλοι…

ΥΓ3: Δεν ήταν ματς κριτήριο για τον Ρούμπεν Σεμέδο αυτό στη Λιβαδειά. Έχει να παίξει τρεις μήνες μπάλα και είναι αρκετά πίσω, φάνηκε, ήταν πάντα ένα βήμα πίσω στις φάσεις του Λεβαδειακού.

ΥΓ4: Εννοείται πως δεν υπάρχει καμία καταστροφολογία, πως θα γινόταν άλλωστε μετά από μία τέτοια εβδομάδα για τον Ολυμπιακό! Αλλά σίγουρα θα έπρεπε συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές να δείξουν περισσότερα πράγματα στον Πέδρο Μαρτίνς…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News