ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ: Υπάρχει Άγιος Βασίλης για τον Παναθηναϊκό;

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά το ντέρμπι και η νίκη που πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για το απόλυτο έως το τέλος του 2021 για να έρθει… ο Άγιος Βασίλης.

 Άγνωστο αν η επίσκεψη Αλαφούζου λειτούργησε ευεργετικά για τους “πράσινους”. Άγνωστο γενικότερα αν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από τα αποτελέσματα που μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά αυτή την περίοδο. Αυτό ήθελε ο Παναθηναϊκός με τον Ατρόμητο, αυτά θέλει και κόντρα σε Απόλλωνα, ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο έως το τέλος του 2021.

Προερχόμενος από την ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και όλα όσα άφησε αυτή, ο Παναθηναϊκός πήγε να παίξει με την ομάδα του Γιώργου Παράσχου για τη λυτρωτική νίκη που θα δώσει ηρεμία, ουχί κάτι παραπάνω λόγω των back to back αγώνων. Οι “πράσινοι” ήθελαν το τρίποντο για να αρχίσουν το “χτίσιμο” ενός σερί στους προαναφερθέντες αγώνες για να κλείσουν θετικά την τρέχουσα χρονιά και να πάνε στο ξεκίνημα της επόμενης για μία διαφορετική συνέχεια, δίχως γκέλες, εσωστρέφειες, πισωγυρίσματα.

Θυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός έχει τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη μεσοβδόμαδα, τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο και τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό για το κύπελλο. Και μετά τον… ερχομό του Αγίου Βασίλη η ομάδα του Γιοβάνοβιτς υποδέχεται τον Άρη (5 Ιανουαρίου) και λίγες μέρες μετά, στις 9, παίζει ξανά στο Πανθεσσαλικό με τον Βόλο αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα.

Η νίκη επί του (προβληματικού εφέτος) Ατρόμητου έδωσε ακριβώς αυτό. Το έναυσμα για ένα δυναμικό φινάλε του ’21 που θα διατηρήσει τον Παναθηναϊκό στους στόχους του. Πλέι οφ και κύπελλο. Έδωσε και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας με τη γενικότερη εμφάνισή του ως προς τις δυνατότητες που έχει για να ανατρέψει την κατάσταση. Αλλά ας μη ξύνουμε πληγές. Αυτό, εξάλλου, είναι το μεγάλο εφετινό πρόβλημα των “πράσινων”. Βγάζουν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια. Είδατε τι έγινε με την ΑΕΚ, είδατε τι έχει… καταφέρει συνολικά μέσα στον πρώτο γύρο το συγκρότημα του Γιοβάνοβιτς.

Ο χρόνος τρέχει και καιρός για αναλύσεις και πανηγυρισμούς δεν υπάρχει. Γκολ ο Καρλίτος, γκολ ο Παλάσιος, εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο ο Αϊτόρ, επιστροφή του Σένκεφελντ. Αυτά είναι που κρατάει ο Γιοβάνοβιτς από το σαββατιάτικο παιχνίδι, συν φυσικά την αντίδραση της ομάδας του μετά το ντέρμπι και την εβδομάδα των… γκαζιών που ακολούθησε. Μία σταθερότητα θέλει ο τεχνικός του τριφυλλιού και αυτό αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του στο flash interview αμέσως μετά το τέλος του αγώνα: “Δεν έχουμε πετύχει πολλά, ελπίζω να πετύχουμε περισσότερα”. Σταθερότητα και χαμηλοί οι τόνοι.

Ο χαρακτήρας του Παναθηναϊκού στο σαββατιάτικο ματς (ακόμα κι αν απέναντί του είχε μία προβληματική ομάδα, στην τελική δεν σκότωσε κανά θεριό) είναι η βάση για τη συνέχεια. Μία ποιοτική αναβάθμιση για ένα πιο λαμπρό μέλλον. Όχι άλλη γκρίνια και ξενέρα. Όχι άλλο… φορμάτ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News