ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ: Μονά ζυγά... Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό

Όσο ο μπασκετικός Παναθηναϊκός δεν στηρίζει τις επιλογές προπονητών του, το… φάντασμα του Ζοτς θα πλανάται πάνω από το ΟΑΚΑ. Γράφει ο Κώστας Κοφινάς

Το βλέπουμε από το καλοκαίρι του ’12 και δώθε. Όταν και προέκυψε το διαζύγιο με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Βελούδινο ή όχι, το ζήτημα είναι πως στο Τριφύλλι ακόμη να διαλέξουν τον σωστό κόουτς, αυτόν που θα μείνει χρόνια και θα οδηγήσει την ομάδα στην «επόμενη ημέρα». Γιατί ανεξάρτητα με το ύψος του μπάτζετ που ναι, είναι μικρότερο σε σύγκριση με τις εποχές των παχέων αγελάδων, μοιάζει παράταιρο μια σύγχρονη ομάδα να μένει προσκολλημένη σε έναν τεχνικό, όσο ξεχωριστός κι αν είναι αυτός. Εν προκειμένω, στον λατρεμένο Ζοτς για τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Τώρα, προέκυψε το όνομα του κόουτς Πρίφτη. Αρα, η επένδυση στον Κάτας, επένδυση που έγινε στα μέσα της περασμένης σεζόν, κατέληξε στα βράχια. Δεν το λέει κανείς ευθέως αλλά τι να το κάνεις την ώρα που …μαρτυρούν τα πάντα οι πράξεις; Το αν είναι ή όχι ικανός ο Δημήτρης Πρίφτης, προφανώς απασχολεί τους πάντες, ίσως όμως δεν πρόκειται περί αυτού. Αλλά τι ακριβώς ζητεί ο ΠΑΟ. Φεύγει ο Ομπράντοβιτς και διαλέγει από τη μία τον Πασκουάλ, μετά τον Τζόρτζεβιτς ή τον Ιβάνοβιτς αλλά και έκπληξη τύπου Πιτίνο. Κάποτε πάει στον Μανωλόπουλο ή τον Αλβέρτη για πολύ λίγο, φυσικά στον Πεδουλάκη ως λύση ξαναζεσταμένου φαγητού ή και στον Βόβορα. Τη μία ξένος την άλλη έλληνας προπονητής. Σαν να λέμε μονά ζυγά. Και όλα και όλοι καταλήγουν στο «δεν βρίσκουμε τεχνικό όπως ο Ομπράντοβιτς».

Οι αρμόδιοι στον Παναθηναϊκό δεν έχουν μάθει από τα σφάλματά τους. Ποια είναι αυτά; Να στηρίζουν πάσει δυνάμει της επιλογές τους… 

Ναι, με τούτη τη νοοτροπία ουδείς θα στεριώσει. Κυρίως όμως οι αρμόδιοι δεν έχουν μάθει από τα σφάλματά τους. Ποια είναι αυτά; Να στηρίζουν πάσει δυνάμει τις επιλογές τους. ‘Η να πάνε ξεκάθαρα σε ένα μοντέλο κόουτς με βαρύ όνομα που ελάχιστα θα αμφισβητείται από το κοινό. Ο Πεδουλάκης ήταν δύσκολο να πείσει. Ο Βόβορας σχεδόν αδύνατο και μόνο η μικρή μειοψηφία τεχνικών  γίνονται πρώτοι όταν έχουν ταυτιστεί με τον ρόλο του δεύτερου. Θα αποδειχθεί ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα των λαθών ο Πρίφτης; Τώρα που σταδιακά θα γεμίσει με κόσμο το ΟΑΚΑ ποια θα είναι η συμπεριφορά του κοινού προς το πρόσωπό του; Ερωτήσεις που ακόμη δεν έχουν απαντήσεις σαφείς και αποκρυσταλλωμένες. Εχοντας κάνει επιτυχίες στο εξωτερικό, ο Πρίφτης έρχεται όχι ως επιλογή ανάγκης αλλά γνωρίζοντας τη δυσκολία της αποστολής. Το μείζον όμως δεν είναι η ψυχοσύνθεση του τεχνικού. Πόσο θα τον στηρίξει το …ταμείο πρέπει να δούμε. Καλές οι ταινίες και το συναίσθημα, όταν όμως οι οπαδοί έχουν καιρό να δουν μια διάκριση υψηλού επιπέδου, μάλλον αμφίβολο είναι αν  θα πειστούν να μπουν στις …αίθουσες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News