ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ: Ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να "κουρδίσει" τον Μπουζούκη προς όφελος και του Παναθηναϊκού

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την ευκαιρία του Γιάννη Μπουζούκη να κάνει το come back που θα ωφελήσει τον ίδιο, αλλά και τον Παναθηναϊκό.

Από το γκολ στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη που ήταν η πρώτη μας γνωριμία έως σήμερα, τρία χρόνια μετά, ο Γιάννης Μπουζούκης είναι στα όρια του να γίνει “μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία του ελληνικού ποδοσφαίρου”. Στην πρώτη χρονιά του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του Παναθηναϊκού εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή, με γεμάτες συμμετοχές και ρόλο MVP στη μετέπειτα πορεία των “πράσινων”. Το χρονόμετρο, όμως, σταμάταει κάπου εκεί και έως τώρα η ιστορία έχει γράψει ότι ο Γιάννης Μπουζούκης είναι στάσιμος.

Η έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς φαίνεται να δίνει μία δεύτερη ευκαιρία στον νεαρό χαφ να αναδείξει το ταλέντο του και κυρίως να κερδίσει την αξία του στο “χρηματιστήριο” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πριν από λίγα χρόνια ήταν πάνω σε ταλέντο και προσδοκίες από τον Αλεξανδρόπουλο, βάλτε στη ζυγαριά τους δύο ποδοσφαιριστές και εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα για την πορεία τους στη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Κι όμως, ο Γιάννης Μπουζούκης δεν έχει τελειώσει ποδοσφαιρικά. Δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο για έναν παίκτη στην ηλικία των 23. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο ίδιος με λανθασμένη νοοτροπία φρόντισε να υποβαθμίσει ποδοσφαιρικά τον εαυτό του και το ταλέντο του, πάντα με τον αστερίσκο του περσινού του τραυματισμού, αλλά και του γεγονότος ότι από επιτελικό χαφ που είναι η φυσική του θέση βρέθηκε να παίζει εξτρέμ και να… εξαφανίζεται.

Το νόμισμα πάντα έχει δύο όψεις. Αυτή που μας ενδιαφέρει είναι εκείνη που αφορά τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν σενάρια περί αποχώρησής του, αναπτύχθηκε μία φημολογία που ενέπλεξε το όνομα του ΟΦΗ χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά η αλήθεια είναι ξεκάθαρη. Ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει τον παίκτη και τις δυνατότητές του και θέλει να αναδείξει την ποδοσφαιρική του προσωπικότητα προς όφελος του Παναθηναϊκού. Ο νέος τεχνικός του τριφυλλιού θέλει να κάνει ξανά τον Μπουζούκη μία βασική και αναντικατάστατη μονάδα.

Το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού δεν είναι ασήκωτο για τον Γιάννη Μπουζούκη και το απέδειξε στην πρώτη του  επαγγελματική σεζόν

Το κέρδος για τον Παναθηναϊκό, αν επιστρέψει ο Μπουζούκης του… ’18, μεγάλο. Το ίδιο για για τον 23χρονο μέσο που θα αφήσει μια και καλή πίσω του το παρελθόν που τον ταλαιπώρησε. Ο Γιοβάνοβιτς είναι προπονητής που θέλει να βασιστεί στο ελληνικό στοιχείο και να αξιοποιήσει τα ταλέντα του συλλόγου που χάθηκαν… στη λήθη. Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό η εικόνα του συλλόγου και το “αλλοιωμένο” DNA έχουν φέρει μία κατάσταση που μόνο ευνοϊκή δεν είναι για τους νέους ποδοσφαιριστές. Αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο από τον προπονητή και μόνο από τους ίδιους τους παίκτες.

Το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού δεν είναι ασήκωτο για τον Γιάννη Μπουζούκη και το απέδειξε στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν. Το βάρος των προσωπικών ευθυνών που καλείται να σηκώσει είναι ίσως το εμπόδιο που φαντάζει δύσκολο, ουχί ανυπέρβλητο. Φέτος έχει την ευκαιρία να βρει τον χαμένο του εαυτό και να κάνει το come back. Το “ταμείο” στο φινάλε θα δείξει αν θα το πετύχει και να μη καταντήσει ως ένα από τα πολλά “what if” του Παναθηναϊκού του Αλαφούζου. Ε, δεν μπορεί να ξέχασε την μπάλα, διάολε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News