ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ας παίξει το δεύτερο ημίχρονο στη Βιτόρια

Ο βελτιωμένος Ολυμπιακός δεν άντεξε 40 λεπτά στη Μαδρίτη και ο Γιάννης Λαμπίρης ευελπιστεί να το κάνει στη Βιτόρια απέναντι στην Μπασκόνια σε ένα κομβικό παιχνίδι για την πορεία του στην Ευρωλίγκα.

Ο βελτιωμένος Ολυμπιακός δεν άντεξε 40 λεπτά στη Μαδρίτη και ο Γιάννης Λαμπίρης ευελπιστεί να το κάνει στη Βιτόρια απέναντι στην Μπασκόνια σε ένα κομβικό παιχνίδι για την πορεία του στην Ευρωλίγκα.

Το καλό με αυτές τις «διαβολοβδομάδες» (που ο Ολυμπιακός θα τις έχει αγκαζέ όλο το Μάρτιο για να κλείσει και τα χρωστούμενα) είναι ότι δεν προλαβαίνεις ούτε να κλάψεις, ούτε να γελάσεις καθώς σε λιγότερο από 48 ώρες σε περιμένει νέα μεγάλη δοκιμασία.

Και για όσους θα πουν ότι το αυριανό παιχνίδι στη Βιτόρια είναι «εύκολο» για τους Ερυθρόλευκους θα τους παραπέμψουμε στο χθεσινοβραδινό στραπάτσο της φιλόδοξης Ούνιξ στο Βερολίνο απέναντι στην – χωρίς ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ – Αλμπα.

Ο Ολυμπιακός άγγιξε το τέλειο για ένα ημίχρονο, αλλά το σενάριο είχε… δεινόσαυρο! 

Ναι ο Ολυμπιακός άγγιξε το τέλειο για ένα ημίχρονο στη Μαδρίτη όπου και προηγήθηκε με 16 πόντους κάποια στιγμή, αλλά το σενάριο είχε δράκο ή μάλλον…δεινόσαυρο με τον Ταβάρες να δείχνει στον Φάλ ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο (εμπειρίας) να βαδίσει για να καλύψει τα δικά του χιλιόμετρα.

Ναι σε συνδυασμό και με την εξάντληση από τον κορονοϊό (μια 13άδα παικτών των Πειραιωτών έχει νοσήσει ήδη) ήταν πολύ λογικό σχεδόν να μη…βγει στο δεύτερο ημίχρονο.

Ας το κάνει αύριο βορειότερα στη Βιτόρια όπου παίζει ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό κόντρα στη Ρεάλ.

Ουσιαστικά είναι ένας από τους αγώνες με τον χαρακτήρα «τελικού» που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός δεδομένου ότι τα κουκιά λιγοστεύουν και τα παιχνίδια που του απομένουν – ιδιαίτερα στην έδρα του – είναι φωτιά και λαύρα.

Εάν οι Πειραιώτες θέλουν να είναι στην οκτάδα των πλέι οφ θα πρέπει να νικήσουν λίγο περισσότερο από τα μισά παιχνίδια που τους απομένουν (13 έχουν να δώσουν ακόμα) δηλαδή 7 νίκες καθώς ο αριθμός 19 (νίκες) δείχνει να είναι αυτός που «κλειδώνει» σε μεγάλο βαθμό μια θέση για το τρένο των «8».

Η τέλεια επίθεση του Ολυμπιακού έβγαλε αμαρκάριστο τον… λάθος παίκτη! 

Οι φιλοξενούμενοι στην κρίσιμη καμπή του παιχνιδιού που οι Μαδριλένοι το είχαν σχεδόν γυρίσει επιστρέφοντας και πάλι στο προβάδισμα του σκορ (έστω με 2 πόντους 67-65) έβγαλαν την τέλεια επίθεση μέσα από το σύστημα που έφερε παίκτη αμαρκάριστο έξω από τα 6.75 για το προσπέρασμα.

Όμως ήταν ο λάθος παίκτης, στη λάθος στιγμή, καθώς ο Τόμας Γουόκαπ παθαίνει… αναφυλαξία στο τρίποντο και λίγο πριν βγει νοκ άουτ στο πρώτο μεγάλο κύμα κορονοϊού της ομάδας, μετρούσε συνεχόμενα (σε επτά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη)  ούτε λίγο ούτε πολύ 0/22 τρίποντα !

Με Φενέρ (1/2) και Μακάμπι (1/3) βρήκε στόχο και μετά ξαναγύρισε στα κλασσικά έχοντας 0/3 απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και χθες στη Ρεάλ.

Ναι είναι ένας παίκτης «εξολοθρευτής» στην άμυνα, αλλά ακίνδυνος επιθετικά από την περιφέρεια και σε βραδιές όπως οι χθεσινές όπου ο αντίπαλος θα επικεντρώσει την άμυνά του στον Κώστα Σλούκα θα ήταν πολύτιμη βοήθεια το alter ego του να μπορεί να απειλήσει – επιθετικά – με αξιώσεις.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, κανένα από τα επτά παιχνίδια που μένουν στους Ερυθρόλευκους στο ΣΕΦ δεν είναι «προσημειωμένο» για τη νίκη καθώς έχει να υποδεχτεί τις τρεις ρωσικές (ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνιξ), την Εφές, την Μπαρτσελόνα και την Αρμάνι καθώς και τον – αδιάφορο βαθμολογικά αλλά πάντα με ξεχωριστό κίνητρο σε τέτοια ντέρμπι – Παναθηναϊκό.

Έτσι πρέπει πάση θυσία να ψάξει νίκες (και) εκτός έδρας έχοντας να αντιμετωπίσει ομάδες χωρίς πλέον (αγωνιστικούς και βαθμολογικούς) στόχους όπως η Μπασκόνια, η Αλμπα και η Ζαλγκίρις Κάουνας.

Το κίνητρο για αυτές τις ομάδες είναι κάποιες νίκες επί σημαντικών αντιπάλων και το κυριότερο πλέον η μπάλα στα χέρια των παικτών τους μοιάζει αυτή την εποχή με πούπουλο. Καθώς δεν έχουν τίποτε πια να χάσουν με το άγχος να είναι άγνωστος όρος για αυτές τις ομάδες.

Ο Ολυμπιακός έδειξε – για μεγάλο μέρος – στη Μαδρίτη να ξαναβρίσκει ρυθμό ανάλογα με τις εμφανίσεις στο πρώτο τρίμηνο της σεζόν, όμως ακόμα είναι πολύ νωρίς για σταθερά συμπεράσματα τη στιγμή μάλιστα που συνεχίζει να αναρρώνει από τον κορονοϊό και έχει κρούσματα κάθε εβδομάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News