AEK: Tρεις στον …αέρα!

Αργύρης Γιαννίκης, Παναγιώτης Κονέ και Γιάννης Παπαδημητρίου, συγκεντρώνουν τούτη την ώρα τα πυρά των οπαδών της ΑΕΚ. Πόσο σίγουροι πρέπει να αισθάνονται για τις θέσεις τους;

Ισως είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ένας αποκλεισμός δεν συνεπάγεται μόνο το τέλος των όποιων φιλοδοξιών μιας ομάδας. Εφερε κάτι πολύ περισσότερο: ένα σοκ! Ακριβώς αυτή είναι η κατάσταση στην ΑΕΚ και την περιέγραψε μονομιάς ο Αργύρης Γιαννίκης, αμέσως μετά το 1-2 από τον ΠΑΟΚ.

Προφανώς, ο τεχνικός  δεν θα έκανε δηλώσεις, μπορεί και ακόμη να παρέμενε στον πάγκο (!) αλλά ας όψεται η συμβατική υποχρέωση. Μίλησε και μάθαμε πώς νιώθει. Κάπως έτσι ένιωσαν και οι παράγοντες της ΑΕΚ. Σοκαρισμένοι αποχώρησαν. Γιατί δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη, μολονότι ορισμένοι αναρωτήθηκαν «τι κάνει πάλι» στις αλλαγές που πραγματοποιούσε ο προπονητής στις καθυστερήσεις του ντέρμπι.

Θα μπορούσε να δηλώσει παραίτηση ο Γιαννίκης μετά το φινάλε; Μπορεί αυτή να ήταν μια λύση. Από την άλλη, παραμένει «άοσμος και άχρωμος» οπότε μάλλον θα ήταν εκτός των δικών του …δυνατοτήτων να πάρει τέτοια ευθύνη και να αποχωρήσει οικειοθελώς από το κλαμπ που τον εμπιστεύτηκε προ μηνών. Τα ψέματα δεν ωφελούν.

Στην ΑΕΚ έχουν αρκετά παράπονα για τον κόουτς. Κάνει αλλαγές που δεν του βγαίνουν (σε Κλ. Βικελίδης και ΟΑΚΑ) και όλες μαζί μοιάζουν με σάλπισμα υποχώρησης, κάτι που ταιριάζει σε μικρότερου βεληνεκούς ομάδες και όχι στην ΑΕΚ. Γιατί αν περάσει αυτό στο DNA της, αφήστε το καλύτερα. Δεν είναι, ωστόσο, μόνον οι αλλαγές.

Ο Γιαννίκης δυσκολεύεται στη διαχείριση των αποδυτηρίων, έχει χάσει αρκετούς παίκτες (Γέβτιτς ένα παράδειγμα) και δεν μπορεί να κερδίσει τους υπόλοιπους, δεν υπάρχει κάποιος που θα πει με την καρδιά του πως «απόψε παίζω για τον προπονητή». Επιπλέον, στη λήξη των αγώνων το ύφος των δηλώσεών του είναι κάτι που «χαλάει» τα στελέχη της ομάδας που θα προτιμούσαν κάτι περισσότερο …ανεβαστικό, αν αυτός είναι ένας δόκιμος όρος που να εξηγεί την εικόνα που βγάζει προς τα έξω ο Αργύρης Γιαννίκης.

Ασφαλώς, σίγουρα θα ήταν κάποιος υπερβολικός εάν έριχνε όλο το ανάθεμα στον προπονητή. Τα κακώς κείμενα δεν σχετίζονται μόνο με τον ίδιο. Επί του παρόντος, μοιάζει με το «εύκολο θύμα» γιατί ούτε το όνομα ή τις περγαμηνές διαθέτει ούτε και έχει δείξει κάποιο έργο. Οσο για την περιβόητη οψιόν που ενεργοποιήθηκε έως το 2024, ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι έπεσαν υπογραφές. Ακόμη και στα ενδότερα της ΑΕΚ. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθει κάποιος, για παράδειγμα, τι κάνει ο «άνθρωπος που είναι το Α και το Ω» όπως είχε τονιστεί παλαιότερα,  ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Εκτελεστικός διευθυντής; Δηλαδή, τα …πάντα όλα!

Πώς ξαφνικά έγινε τόσο δυνατός ο άλλοτε παίκτης της Ξάνθης, ελάχιστοι το αντιλαμβάνονται. Από τις ακαδημίες όπου προσπέρασε και παρέκαμψε τον απολύτως καταρτισμένο Κώστα Τσάνα, τον άνθρωπο με την προσφορά και τη γνώση των μικρών ηλικιών, στο σήμερα που κάνει γενικό κουμάντο.

Κοντά  του ο Παναγιώτης Κονέ ως τεχνικός διευθυντής, αμφότεροι όμως με εγγενή αδυναμία να προσδώσουν τον μεγάλο βηματισμό που έχει ανάγκη ένα ισχυρό κλαμπ. Ποιος μπορεί να πει ότι δικαίωσαν τις προσδοκίες;

Τι σόι παίκτες έφεραν που κάνουν τη διαφορα; Ο Μισελέν είναι παίκτης με πολλά ζητήματα, εκτός πάλι αν τον πρότεινε ο Ταυλαρίδης. Ο Στάνκοβιτς (είναι μόνο για έναν χρόνο στην ΑΕΚ;) βρίσκεται στα πιτς και δεν μπορείς να είσαι βέβαιος πότε και αν επανέλθει γερός. Ο Χατζησαφί τίποτα το φοβερό, ο Μοχαμαντί πολυδιαφημισμένος, για τον Λε Ταλέκ τα σκάγια παίρνουν τον Μιλόγεβιτς και οι υπόλοιποι σαν την ΑΕΚ. Με τα πάνω και τα (πολύ) κάτω. Η δε προσπάθεια των ιθυνόντων (αν υπήρξε σοβαρή προσπάθεια, εννοείται) να φέρουν μέσο ολκής τον χειμώνα, έπεσε στο κενό. Τραγική αποτυχία.

Κάπως έτσι, οι συγκεκριμένοι τρεις θυμίζουν την παλαιότερη εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης. Είναι …τρεις στον αέρα! Μάλλον με ημερομηνία λήξης. Πότε θα έρθει αυτή;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News