Ολυμπιακός: Έβγαλε τα μάτια του με το χέρι άλλου

Δεν εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός όπως έπρεπε στα Γιάννενα και την… πάτησε στη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League με το 1-1 απέναντι στον ΠΑΣ.

Δεν εμφάνισε ο Ολυμπιακός κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που μας έχει συνηθίσει στο μεγαλύτερο διάστημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Η ομάδα του Πειραιά δεν κατάφερε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και έτσι ήρθε η ισοπαλία στα Γιάννενα.

Από την πλευρά του ο ΠΑΣ έδειξε και πάλι ότι είναι μία δυνατή ομάδα, επιβεβαιώνοντας τον Πέδρο Μαρτίνς για το γεγονός πως όλη την εβδομάδα μιλούσε στους παίκτες του για συγκέντρωση και προσοχή απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο μέσα στο γήπεδό του.

Τα έδειξε ο ΠΑΣ τα στοιχεία αυτά που περίμενε ο Πορτογάλος τεχνικός και πήρε τον πρώτο του βαθμό στα φετινά πλέι οφ, δείχνοντας παράλληλα πως δικαιώς είναι μέσα στη διαδικασία.

Ο Ολυμπιακός έτσι είναι φέτος όλη τη χρονιά, έχει τα ματς στα οποία βγάζει τις πραγματικές του δυνατότητες, αλλά στο μεγαλύτερο κομμάτι παίζει στα ματς του με τη «φωτιά». Έτσι θα πάει όλο το υπόλοιπο της σεζόν, στα ντέρμπι μπορεί να βγάλει τον εγωισμό του και σε συνδυασμό με την ποιότητα που έχει ως ομάδα, θα πάρει τις νίκες του.

Συνεχίζει τις χαμηλές του πτήσεις ο Μαντί

Ένα μεγάλο ποσοστό για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έδειξε πολλά πράγματα μέσα στα Γιάννινα, το έχει ο Μαντί Καμαρά. Ο μέσος των «ερυθρόλευκων» συνέχισε τις χαμηλές του πτήσεις, όπως ακριβώς είναι όλη τη χρονιά.

Περιμένει ο Ολυμπιακός από τον παίκτη του κάτι το διαφορετικό, τον Μαντί που είχαν συνηθίσει να έχουν μέχρι και πέρσι. Είναι μετρημένα τα καλά παινίδια που έχει κάνει φέτος ο Καμαρά και αυτό είναι κάτι που έχει κοστίσει στους Πειραιώτες. Γιατί είναι παίκτης ο οποίος έπαιρνε την ομάδα πάνω του και την οδηγούσε, αλλά φέτος δεν το έχει κάνει.

Για αυτό άλλωστε και ο Πέδρο Μαρτίνς τον έβγαλε από το ημίχρονο, γιατί ήταν κακός στο ματς. Έχανε εύκολα την κατοχή στο κέντρο και έδινε στον ΠΑΣ Γιάννινα αντεπιθέσεις, όπως αυτή στο πρώτο ημίχρονο με τον Περέα.

Πως γίνεται από το VAR να μην το είδαν;

Γενικότερα η διαιτησία του Κουτσιαύτη στο ματς δεν ήταν καλή. Είχε αποφάσεις οι οποίες εκνεύριζαν τους ποδοσφαιριστές όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και του ΠΑΣ, άφησε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων και από τη στιγμή που η πρώτη του κίτρινη κάρτα ήταν στο 56′ και αυτή σε παίκτη του Ολυμπιακού, το παιχνίδι το είχε χάσει ο ρέφερι.

Δεν μπόρεσε μποτέ να κρατήσει την πειθαρχία του παιχνιδιού και αυτό έφερε εκνευρισμό και ένα ματς γεμάτο εντάσεις.

Από την άλλη όμως και το VAR μάλλον δεν ήταν στην καλύτερή του κατάσταση. Δε γίνεται να μην είδαν από το VAR τη φάση της ισοφάρισης του ΠΑΣ και το χέρι του Ντομίνγκεθ. Η μπάλα βρίσκει απευθείας στο χέρι, προφανώς από το VAR θεώρησαν ότι πήγε πρώτα στο κεφάλι του παίκτη του ΠΑΣ. Προσωπικά βλέπω απευθείας χέρι, άρα φάουλ, άρα έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ, τόσο απλά…

ΥΓ: Κριτική ναι, ισοπέδωση όχι, αυτό ισχύει για όλα τα πράγματα στη ζωή όχι μόνο για το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ ή γενικότερα τον αθλητισμό.

ΥΓ2: Ο Ολυμπιακός βγάζει κούραση και αυτό φαίνεται στο παιχνίδι του, δεν μπορεί τώρα να αλλάξει αυτό έτσι θα πάει μέχρι το τέλος της σεζόν. Θέλει όμως μεγαλύτερη συγκέντρωση για να φτάσει στο νταμπλ.

ΥΓ3: Η κατάσταση του Μαντί Καμαρά βγάζει αρκετές ανησυχίες. Πως γίνεται ένας παίκτης ο οποίος ήταν ικανός να αλλάξει όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού, αυτή τη στιγμή να είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος όταν βγαίνει από την ενδεκάδα γίνεται καλύτερο το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων».

ΥΓ4: Περαστικά στον Σισέ, τον πιο βελτιωμένο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, θα είναι κρίμα να χάσει τώρα ματς λόγω τραυματισμού και να τον πάει πίσω. Είναι «βράχος» όμως θα το περάσει ό,τι και να είναι.

ΥΓ5: Πάντως για να τα λέμε και όλα, πολύ ξύλο από τους παίκτες του ΠΑΣ στους «ερυθρόλευκους» και η πρώτη κάρτα βγήκε στο 56′ και σε παίκτη του Ολυμπιακού!!!

ΥΓ6: Στο 58′ ο Κάργας είδε την πρώτη του κίτρινη κάρτα, στην αμέσως επόμενη φάση έκανε φάουλ στον Βατσλίκ και μάλιστα με πρόθεση από τη στιγμή που σηκώνει το πόδι του για να βρει τον Τσέχο, το λες και δεύτερη κίτρινη κάρτα αυτό…

ΥΓ7: Ο Ελ Αραμπί έτσι είναι, αν του δώσεις έστω και ένα τετραγωνικό ελεύθερο μέσα στην περιοχή θα στο κάνει το γκολ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News