Ολυμπιακός: Τόση φασαρία για ένα πρωτάθλημα και χάνουν την ουσία

Μετά από 3 ημέρες και ακόμη γίνεται συζήτηση για το πρωτάθλημα των Παίδων της Super League Κ15, το οποίο κατέκτησε ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Η ιστορία είναι αν έγινε πέναλτι ή φάουλ στη φάση στην οποία ισοφάρισε ο Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις σε 2-2, ή αν είχε περάσει η μπάλα την τελική γραμμή στο γκολ που έβαλε λίγο πριν ο ΠΑΟΚ και προηγήθηκε με 2-1, επίσης στις καθυστερήσεις.

Τελικά το πρωτάθλημα το πήρε ο Ολυμπιακός στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου υπήρξε πρωταγωνιστής και αυτός ήταν ο Ιάσονας Αγγελόπουλος, ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» ο οποίος έπιασε δύο πέναλτι και έδωσε τον τίτλο στην ομάδα του Πειραιά.

Η ιστορία «ΟΚ» έγραψε πρωταθλητής Ολυμπιακός στη Super League Κ15 για τη σεζόν 2021-22. Μία ακόμη επιτυχία για την ακαδημία των «ερυθρόλευκων», μία ακόμη συμμετοχή σε τελικό για την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ.

Το θέμα όμως είναι πως όσοι κάνουν συζήτηση για αυτό το επίπεδο, αν ήταν πέναλτι ή αν η μπάλα είχε βγει έξω, είναι πως χάνουν την ουσία…

Μία είναι η ουσία στην ακαδημία, να βγάζει παίκτες

Φυσικά αυτή η ουσία έχει να κάνει με τον τρόπο που λειτουργεί η κάθε ακαδημία, όχι μόνο να κατακτά τίτλους, αλλά σε ένα πιο σημαντικό κομμάτι. Ασχολήθηκα αρκετά χρόνια σε επίπεδο ακαδημίας, ιδιαίτερα των ομάδων της Super League.

Αυτό το οποίο θα πρέπει να ενδιαφέρει όλες τις ομάδες, είναι ένα, η παραγωγή ποδοσφαιριστών και σωστών ανθρώπων στην κοινωνία. Παικτών οι οποίοι θα έχουν τα προσόντα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και αν όχι σε αυτές των μεγάλων ομάδων, έστω σε πιο χαμηλό επίπεδο να κάνουν τη δική τους καριέρα.

Διότοι, κύριοι, αν σε 6-7 χρόνια κανένα από τα παιδιά είτε του πρωταθλητή Ολυμπιακού, είτε του δεύτερου ΠΑΟΚ δεν είναι μέλος των πρώτων ομάδων τους, τότε αυτό θα χαρακτηριστεί αποτυχία, γιατί αυτή είναι η ουσία και όχι να ψάχνουν αν ήταν πέναλτι ή όχι και ποιος τελικά πήρε το πρωτάθλημα…

ΥΓ: Και πραγματικά υπάρχουν παίκτες και από τις δύο ομάδες οι οποίοι δείχνουν πως μπορούν να προχωρήσουν.

ΥΓ2: Βέβαια από την άλλη, αν θα βλέπατε τελικό Κ15 ή Κ17 πέντε ετών και πριν θα καταλαβαίνατε πως το επίπεδο έχει αρχίσει να πέφτει και θα πρέπει οι αρμόδιοι να βρουν τον τρόπο να το επαναφέρουν. Γιατί ταλέντο υπάρχει και μάλιστα αρκετό, ποτέ δεν έλειψε από την Ελλάδα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News