Formula 1: «Ιπτάμενος Ολλανδός» μπήκε με το δεξί και στο 2023

AMNA

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος των κατατακτήριων δοκιμών του Μπαχρέιν ξεκινώντας με το δεξί τη σεζόν. Πίσω του θα εκκινήσει ο Πέρεζ με τις δύο Φεράρι να ακολουθούν.

Όσο και να τον κυνηγούν, αυτός θα είναι πρώτος. Αυτό απέδειξε και σήμερα ο Μαξ Φερστάπεν παίρνοντας την πρώτη pole position της σεζόν. Πίσω του θα εκκινήσει ο Σέρχιο Πέρεζ ολοκληρώνοντας το lock-out της πρώτης σειράς για τη Red Bull ενώ δεύτερη δύναμη φαίνεται να είναι η Ferrari με τον Λεκλέρ να εκκινεί τρίτος μπροστά από τον Σάινθ.

Εντυπωσιακός ήταν στην επιστροφή του ο Νίκο Χούλκενμπεργκ ο οποίος έφερε τη HAAS μέσα στην πρώτη δεκάδα εκεί όπου βρέθηκε και ο τραυματίας Λανς Στρολ. Ο Αλόνσο δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την πέμπτη θέση με τις δύο Μερσέντες να βρίσκονται πίσω του.

Q1: Τρομερές μάχες και στην ουρά αλλά και στην κορυφή

Νωρίς νωρίς βγήκε η πρώτη κόκκινη σημαία στη διαδικασία καθώς ένα θραύσμα από το μονοθέσιο του Σαρλ Λεκλέρ είχε μείνει στην πίστα. Οι πρώτες μάχες του Q1 ήταν άκρως συναρπαστικές με τον Φερστάπεν να κάνει χρονικά πρώτος τον πιο γρήγορο χρόνο και μετά Αλόνσο, Λεκλέρ, Ράσελ και Σάινθ να κάνουν στη σειρά ο ένας ταχύτερο γύρο από τον άλλον με τις Φεράρι και Μερσέντες να κάνουν την εμφάνισή τους την κατάλληλη στιγμή.

Όλοι οι πιλότοι εκτός του πρωτοπόρου Σάινθ βγήκαν στην πίστα για δεύτερη προσπάθεια με τους πρώτους να μην πιέζουν ιδιαίτερα. Τελικά εκείνοι που έμειναν εκτός συνέχειας ήταν οι τρεις ρούκι Σάρτζεντ, Πιάστρι και Ντε Βρις παρέα με Γκασλί και Μάγκνουσεν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χούλκενμπεργκ έκανε τον έκτο χρόνο της διαδικασίας ενώ ο Σάρτζεντ έκανε ίδιο χρόνο με τον 15ο Νόρις όμως ο Αμερικάνος έμεινε εκτός καθώς έκανε δεύτερος χρονικά το συγκεκριμένο χρόνο.

Q2: Επήλθε η τάξη, ταχύτερες οι Red Bull στις πρώτες προσπάθειες

Στο ξεκίνημα του Q2 θαρρείς και επήλθε η τάξη με τον Μαξ Φερστάπεν να κάνει ταχύτερο γύρο, τον Σέρχιο Πέρεζ να είναι δεύτερος και τις δύο Μερσέντες, τον Αλόνσο και τις δύο Φεράρι να ακολουθούν και μάλιστα αρκετά πιο πίσω με την απόσταση των Σάινθ και Λεκλέρ να είναι κοντά στο δευτερόλεπτο από τον πρωτοπόρο Ολλανδό.

Το σετ που έσωσε ο Σάινθ έσωσαν αντίστοιχα οι δύο Red Bull οι οποίες παρέμειναν στο γκαράζ τους στις δεύτερες προσπάθειες. Ο Λάντο Νόρις λίγο έλειψε από τον παραλίγο αποκλεισμό στο Q1 να προκριθεί στο Q3 όμως ο Λανς Στρολ τον ξεπέρασε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Μπότας, Ζου, Τσουνόντα και Άλμπον ακολούθησαν τον Βρετανό της McLaren και έμειναν εκτός τελικού. Ταχύτερος του Q2 ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ.

Q3: Όσο και να τον κυνηγούσαν, ο Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο πρώτος που ολοκλήρωσε τη γρήγορη προσπάθειά του με τον Ολλανδό να κατεβαίνει το 1.30.000, χρόνο που έκανε ο δεύτερος Λεκλέρ ενώ Πέρεζ και Σάινθ (είχε αποσταθεροποιήσεις στο γύρο του) ήταν πιο πίσω. Ο Αλόνσο έκανε τον τέταρτο χρόνο με τις δύο Mercedes ακόμα πιο πίσω.

Ο Λεκλέρ δεν βγήκε για δεύτερη προσπάθεια ενώ ο Αλόνσο και οι δύο Μερσέντες έμειναν επίσης στον έναν γρήγορο γύρο. Μόνο ο Σάινθ και οι δύο Red Bull είχαν κρατήσει ελαστικά για δεύτερη προσπάθεια. Ο Φερστάπεν βελτίωσε, ο Πέρεζ έμεινε δεύτερος ενώ ο Σάινθ κατετάγη τέταρτος πίσω από τον teammate του.

Αναλυτικά η κατάταξη:

  1. Φερστάπεν
  2. Πέρεζ
  3. Λεκλέρ
  4. Σάινθ
  5. Αλόνσο
  6. Ράσελ
  7. Χάμιλτον
  8. Στρολ
  9. Οκόν
  10. Χούλκενμπεργκ
  11. Νόρις
  12. Μπότας
  13. Ζου
  14. Τσουνόντα
  15. Άλμπον
  16. Σάρτζεντ
  17. Μάγκνουσεν
  18. Πιάστρι
  19. Ντε Βρις
  20. Γκασλί

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News