ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Με παράλληλες δράσεις οδικής ασφάλειας

Τις ημέρες πριν από την εκκίνηση του ΕΚΟ Acropolis Rally θα λάβει χώρα μια σειρά σημαντικών δράσεων που θα αποσκοπούν και στη διάδοση της αναγκαιότητας της οδικής ασφάλειας

Σε μια σειρά σημαντικών δράσεων με στόχο την προαγωγή της οδικής ασφάλειας, προχωρά το Υφυπουργείο Αθλητισμού, στο περιθώριο του EKO Acropolis Rally.

Με μπροστάρη τον Λευτέρη Αυγενάκη, το Υφυπουργείο δημιουργεί ένα δεκαήμερο πρόγραμμα από τις αρχές Σεπτέμβρη μέχρι τη λήξη του αγώνα με σκοπό να προωθήσει στην κοινωνία μηνύματα ορθής οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς.

Ξεκίνημα από την Κρήτη

Το καραβάνι κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών “road safety” με την συνεργασία της Ε.Ο. Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας “road safety” ξεκινά στις 3 Σεπτεμβρίου από τα Χανιά, περνά από Ρέθυμνο, Αγία Γαλήνη, Κόκκινο Πύργο, Μοίρες, Καλαμάκι,  Αρχάνες μεταφέροντας μήνυμα οδικής ασφάλειας στο νησί που το έχει τόση ανάγκη.

Στις 4 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο στο λιμάνι, θα διεξαχθεί κεντρική εκδήλωση με προσομοίωση σύγκρουσης (crash test) και απεγκλωβισμού τραυματία, με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων.

Επίκεντρο το Ζάππειο

Μία ημέρα πριν την εκκίνηση του EKO Acropolis Rally, στις 8 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Προέδρου της FIA Ζαν Τοντ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο περιστύλιο του Ζαππείου, στην οποία θα προβληθούν βιντεομηνύματα οδικής ασφάλειας Ολυμπιονικών. Παράλληλα, θα γίνει ακόμα μία προσομοίωση σύγκρουσης και απεγκλωβισμού τραυματία.

Ο τελικός των e-sports

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα διοργανωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ ο Παγκόσμιος Τελικός e-sports WRC The Official Game. Με αυτή την πρωτοβουλία, η Πολιτεία «αγκαλιάζει» και τον ηλεκτρονικό αθλητισμό, για τον οποίον θα προβεί και σε νομοθετικές ρυθμίσεις με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο!

«Στηρίζουμε τον  Μηχανοκίνητο Αθλητισμό με σχέδιο και όραμα.  Διότι πέρα από το σπουδαίο αγωνιστικό ενδιαφέρον, είναι το κατάλληλο μέσο προώθησης της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς. Το EKO Acropolis Rally και οι παράλληλες εκδηλώσεις θα συγκινήσουν, θα ενθουσιάσουν, θα επιμορφώσουν και θα αφήσουν εποχή!» αναφέρει στο μήνυμά του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News