ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡΚ: «Θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα το 2022»

Τις τεράστιες προοπτικές για την Ferrari την επόμενη σεζόν αποκάλυψε ο Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος δεν δίστασε να τονίσει πως η Scuderia του χρόνου θα κυνηγήσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τον Μονεγάσκο πιλότο, Σαρλ Λεκλέρκ έχει κατανείμει καλά την προσοχή της μεταξύ του 2021 και του 2022 όπως άλλωστε θα φανεί και με την επικείμενη εισαγωγή φέτος τμημάτων του κινητήρα του 2022.

Ο ίδιος, αναλυτικά δήλωσε:

«Δεν είναι το τέλος της διαδρομής, και έχουμε ως στόχο να επιστρέψουμε στην κορυφή. Προφανώς έχουμε κερδίσει πολλά σε σχέση με φέτος, που είναι σπουδαίο να το βλέπεις, και δείχνει πως κάνουμε κάτι σωστά στον τρόπο που δουλεύουμε. 

Οπότε ναι, δεν επικεντρωνόμαστε και τόσο στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες, αλλά στον τρόπο που δουλεύουμε στο Μαρανέλο και στην πίστα, προσπαθώντας να αξιοποιήσουμε τα πάντα, και να γυρίσουμε εκεί που θέλουμε το συντομότερο δυνατόν.  Απολαμβάνω αυτή τη χρονιά. Δεν είναι, προφανώς, μια εύκολη περίοδος για την ομάδα, και προσπαθούμε να αναδομήσουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε το ταχύτερο στην κορυφή. Ως ομάδα δουλεύουμε πολύ, πολύ καλά. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δυναμική που έχουμε τώρα για να αποκτήσουμε εμπειρία και να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για τη νέα χρονιά, που θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά».

Μιλώντας για το τόσο σημαντικό μονοθέσιο του 2022, ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Ματία Μπινότο τόνισε:

«Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου του 2022 είναι πολύ λεπτός, λόγω της μεγάλης αλλαγής των κανονισμών, αλλά ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Είμαστε στη φάση που τα βασικά στοιχεία του μονοθεσίου έχουν οριστικοποιηθεί: το σασί, η ανάρτηση, το κιβώτιο ταχυτήτων».  

Ο Ιταλός κατέληξε:

«Οι επιλογές έχουν γίνει, και είμαστε στη διαδικασία κατασκευής των εξαρτημάτων και της προσπάθειας να βρούμε κάθε πιθανή λύση στην αεροσήραγγα για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε κάνει τις σωστές επιλογές».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News