ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Με Ford Sierra RS Cosworth στο «Αχαιός» ο Τζιανλούκα Ρόκο

Μία πολύ σημαντική προσωπικότητα όχι μόνο των αγώνων αλλά της κοινωνικής ζωής του τόπου θα συμμετάσχει στο «Ράλλυ Αχαιός» στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου

Ο Τζιανλούκα Ρόκο είναι ένας γνήσιος «ράλιμαν» και η παρουσία του στον αγώνα της Αχαϊας προσδίδει ιδιαίτερο κύρος στη διοργάνωσης.

Συνοδηγός του Ρόκο θα είναι ο Σέρβος Γιόβαν Ισαϊλοβιτς, με τον οποίον ο Ιταλός συμπορεύεται στους αγώνες εδώ και αρκετά χρόνια.

Το αυτοκίνητο με το οποίο θα συμμετάσχουν είναι ένα Ford Sierra RS Cosworth, το οποίο επιμελήθηκε με ιδιαίτερη αγάπη ο «μετρ» των συγκεκριμένων μοντέλων, Αλέξανδρος Ρουστέμης, συνεπικουρούμενος από το επιτελείο της Roustemis Motorsport.

 

Ποιος είναι ο Τζιανλούκα Ρόκο

Ο Τζιανλούκα Ρόκο, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Διεθνές Δίκαιο και εργάστηκε για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στην Αφρική, το 1997 βρέθηκε στον ΟAΣE, εργαζόμενος σε εκλογικά ζητήματα στα Δυτικά Βαλκάνια.

Στα τέλη του 1999 άρχισε να εργάζεται για τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, υπηρετώντας στη Σερβία, το Βέλγιο, την Ιορδανία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Ελλάδα, ως διαχειριστής προγραμμάτων, επικεφαλής εφαρμογής υπηρεσιών διαχείρισης, αρμόδιος πολιτικής επιστροφών, επικεφαλής αποστολής και περιφερειακός συντονιστής Δυτικών Βαλκανίων.

Από το 2016, εργάζεται ως Περιφερειακός Συντονιστής Έκτακτης Βοήθειας στον ΔΟΜ Ελλάδας.Στη διάρκεια της καριέρας του, έχει συνδράμει διάφορους κυβερνητικούς θεσμούς σε ζητήματα ανάπτυξης ικανοτήτων και τεχνικής συνεργασίας, όπως και σε ζητήματα που άπτονται της διαχείρισης συνόρων, των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο, των εθελοντικών επιστροφών, των δράσεων κατά της εμπορίας ανθρώπων, της αποριζοσπαστικοποίησης και των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Από το 2006 έχει εργαστεί επίσης στη μεταρρύθμιση του τομέα της ασφάλειας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της συνεργασίας του Οργανισμού με το ΝΑΤΟ. Έχει πείρα 18 ετών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Από τον Νοέμβριο του 2017 είναι, επίσης, επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News