ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ: «Η σύγκρουση Χάμιλτον-Φερστάπεν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη»

Την δική του άποψη αναφορικά με την σύγκρουση ανάμεσα στον Χάμιλτον και τον Φερστάπεν, εξέφρασε ο Ισπανός ο οποίος δεν φαίνεται να συμφωνεί με την έκταση που έλαβε το ζήτημα

Η σύγρκουση ανάμεσα στον Λιούις Χάμιλτον και τον Μαξ Φερστάπεν ήταν συγκλονιστική, καθώς το μονοθέσιο του Ολλανδού καβάλησε κυριολεκτικά το όχημα του Βρετανού. Οι αγωνοδίκες υπέδειξαν τον πιλότο της Red Bull ως υπεύθυνο για το ατύχημα, αφαιρώντας του τρεις θέσεις από τον επόμενο αγώνα στην Ρωσία.

Ωστόσο, ο Φερνάντο Αλόνσο έχει άλλη οπτική για το συμβάν, τονίζοντας μάλιστα πως δεν υπήρχε κίνδυνος.«Είδα μόλις το συμβάν και φαίνεται πως ήταν ατυχής η θέση, η στροφή, το κέρμπ. Το μονοθέσιο αναπηδά λίγο και ακούμπησαν οι δύο τροχοί, κάτι που έκανε το αγωνιστικό να ανασηκωθεί. Αλλά είναι με χαμηλή ταχύτητα, κινούνται με 30-40 χλμ/ώρα, δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν υπάρχει τίποτα. Δεν πιστεύω πως ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Στο Σίλβερστον μπορεί, αλλά σήμερα ήταν αγωνιστικό συμβάν. Ο Λιούις προσπάθησε μάλλον να ωθήσει τον Μαξ να κόψει τη στροφή. Ο Μαξ δεν κόβει τις στροφές, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να είναι στην εσωτερική για τη στροφή 2. Αμφότεροι έκαναν αυτό που έπρεπε και δυστυχώς ακούμπησαν».

Μάλιστα, τόνισε επίσης πως υπήρξαν ανάλογες στιγμές επίσης στον αγώνα. «Είδα επίσης σε επανάληψη την εκκίνηση. Ο Τζοβινάτσι και ο Λεκλέρ είχαν ακριβώς την ίδια επαφή, ο Στρόλ και ο Πέρεζ το ίδιο, αλλά δεν είχαν επαφή ρόδα με ρόδα, ελαστικό με ελαστικό. Είναι μια πολύ δύσκολη κίνηση να κάνεις στη στροφή 2 και ήταν άτυχοι που ακούμπησαν ρόδα με ρόδα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News