FORMULA 1: Με 23 αγώνες το πρωτάθλημα του 2022

Οι πρώτες σκέψεις της Liberty Megdia για το επόμενο πρωτάθλημα.

Η τελευταία διετία έχει πολλές ιδιαιτερότητες για όλους αφού η πανδημία έχει αλλάξει τα πάντα. Η Formula 1 κλήθηκε να διαχειριστεί μία ιδιαίτερη κατάσταση και κατάφερε πέρυσι να διοργανώσει πρωτάθλημα 17 αγώνων ενώ φέτος προγραμμάτισε 23 αλλά, λογικά, θα καταλήξουμε με 22. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του σπορ όμως η Liberty Media δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένη. Ήδη σχεδιάζει την επόμενη σεζόν και όλα δείχνουν ότι θα πάμε για πρωτάθλημα με 23 Grand Prix.

Με 2 αγώνες στις ΗΠΑ το πρόγραμμα του 2022

Το άνοιγμα στην Αμερική ήταν δεδομένο από τη στιγμή που μία αμερικανική εταιρεία ανέλαβε την εμπορική διαχείριση της Formula 1. Το Μαϊάμι έχει εξασφαλισμένη θέση στο νέο πρόγραμμα ενώ και το Όστιν θα παραμείνι για ακόμη μία χρονιά. Ένα βασικό θέμα είναι οι δύο αυτοί αγώνες να απέχουν χρονικά για να μην υπάρξει… κορεσμός στους Αμερικάνους που πότέ δεν ήταν οι μεγαλύτεροι λάτρεις του σπορ. Όπως αναφέρει το Racefans.net, η πρεμιέρα του Μαϊάμι στη Formula 1 αναμένεται να γίνει στο πρώτο μισό τους πρωταθλήματος, με το Όστιν να διατηρεί τη θέση του προς το τέλος της σεζόν.

Η Γαλλία φεύγει, η Ίμολα καθιερώνεται

Το γαλλικό grand prix δεν προλάβαμε να το χαρούμε, επέστρεψε το 2018 μετά από απουσία 10 χρόνων, και το 2022 αναμένεται να μην έχει αγώνα της F1.Η Ίμολα που έδωσε λύσεις στη Liberty Media μέσα στην πανδημία, παλεύει και φαίνεται ότι θα κερδίσει θέση και το 2022. Το Μονακό θα παραμείνει για ακόμη μία χρονιά όμως για πρώτη φορά στην ιστορία του σπορ δεν θα έχει δράση από την Πέμπτη αλλά θα προσαρμοστεί στο format όλων των άλλων αγώνων (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή). Ακόμη ένας αγώνας που μας έχει προσφέρει μεγάλες στιγμές και έχει γράψει ιστορία, είναι το gp της Σιγκαπούρης. Η πανδημία το έχει αφήσει εκτός προγράμματος την τελευταία διετία και δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να συνεχιστεί για οικονομικούς λόγους. Η Τουρκία περιμένει να πάρει τη θέση του και την επόμενη σεζόν.

Το provisional calendar του 2022 

Date Country Circuit
20 March Bahrain Bahrain International Circuit
27 March Saudi Arabia Jeddah Corniche Circuit
10 April Australia Albert Park
24 April China Shanghai International Circuit
8 May USA Miami International Autodrome
22 May Spain Circuit de Catalunya
29 May Monaco Monaco
12 June Azerbaijan Baku City Circuit
19 June Canada Circuit Gilles Villeneuve
3 July Britain* Silverstone
10 July Austria* Red Bull Ring
17 July France/Italy Paul Ricard/Imola
31 July Hungary Hungaroring
28 August Belgium Spa-Francorchamps
4 September Netherlands Zandvoort
11 September Italy Monza
25 September Russia Sochi Autodrom
2 October Singapore/Turkey Singapore/Istanbul Park
9 October Japan Suzuka
23 October USA Circuit of the Americas
30 October Mexico Autodromo Hermanos Rodriguez
13 November Brazil Interlagos
20 November Abu Dhabi Yas Marina

Πηγή: racefans.net 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News