ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ: Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στάθηκε άτυχος κι εγκατέλειψε

Ατυχίας συνέχεια για τον Ανδρέα Λασκαράτο, καθώς η 1AIM Villorba Corse τέθηκε νωρίς εκτός μάχης στον αγώνα της Γαλλίας για τα European Le Mans Series!

Τρεις εβδομάδες νωρίτερα, στο Red Bull Ring, ήταν ένα ανεξέλεγκτο πρωτότυπο που στο δεύτερο γύρο του αγώνα έπεσε πάνω στο Ligier JS P320-Nissan που ο Έλληνας οδηγός μοιράζεται με τους Alessandro Bressan και Damiano Fioravanti.

Αυτή τη φορά, στο Paul Ricard, το βαμμένο στα χρώματα του «Visit Greece» πρωτότυπο με το #18, πρόλαβε να καλύψει μόλις 20 γύρους προτού εγκαταλείψει λόγω μίας σπασμένης ζάντας.

«Ήταν πολύ μεγάλη η απογοήτευσή μου μετά τη δεύτερη εγκατάλειψη για την ομάδα μας. Από κάτι τόσο απρόσμενο, όσο η αστοχία μίας ζάντας, που μας έθεσε εκτός μάχης μετά από μόλις 35 λεπτά αγώνα. Ήταν μία κακοτυχία που ακόμα δυσκολευόμαστε να αποδεχθούμε και που δυστυχώς, μας αφήνει αρκετά πίσω σε ότι αφορά στη μάχη του πρωταθλήματος. Ειδικά, σε έναν αγώνα στον οποίο είχαμε υψηλούς στόχους και που μέσα σε τρεις γύρους, είχαμε σκαρφαλώσει από τη δωδέκατη θέση της εκκίνησης, στην τέταρτη», δήλωσε ο 35χρονος.

Η απογοήτευσή του Ανδρέα ήταν δικαιολογημένη, ειδικά από τη στιγμή που για δεύτερο συνεχόμενο αγωνιστικό ραντεβού στο πλαίσιο του δημοφιλούς θεσμού, δεν πρόλαβε να οδηγήσει καν στον αγώνα.

Με την 4ωρη μάχη στη γαλλική πίστα, η σεζόν του European Le Mans Series έφτασε στα μισά της. Παρότι έως τώρα τα πράγματα δεν έχουν κυλήσει βάσει των προσδοκιών του Έλληνα οδηγού και της ομάδας του, δεν χάνει την πίστη του για επιστροφή στις επιτυχίες. Αρχής γενομένης από τον τέταρτο γύρο του ELMS, που διεξάγεται στην πίστα της Monza, στην Ιταλία.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μη σε επηρεάσει ψυχολογικά ένα τέτοιο συμβάν αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανασυγκροτηθούμε. Να βγούμε δυνατοί από αυτή τη δοκιμασία, όσο βαρύ κι αν φαντάζει το φορτίο της απογοήτευσης. Να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να “επιτεθούμε” στον επόμενο αγώνα. Θα πάμε στη Monza με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα διαγράψει τις έως τώρα κακοτυχίες», τόνισε ο Λασκαράτος.

Ο 4ωρος αγώνας στον «Ναό της Ταχύτητας» διεξάγεται στις 11 Ιουλίου. Όσο για τη συνέχεια, αφορά δύο ακόμα πίστες γνωστές από τα Grand Prix της Formula 1: το Spa-Francorchamps στις 19 Σεπτεμβρίου και το Portimao στις 24 Νοεμβρίου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News