ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: Με 47 Συμμετοχές το Historic Acropolis Regularity Rally

Με 47 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου το Διεθνές Historic Acropolis Regularity Rally. Η λίστα είναι ποιοτική και περιλαμβάνει αρκετούς πρωταγωνιστές των αγώνων Regularity!

Ξεχωριστή νότα προσδίδει η παρουσία των Christian Crucifix-Antonio Caldeira, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούν συχνές εμφανίσεις σε ελληνικούς αγώνες ακριβείας.

Ο αγώνας που έχει ως επίκεντρο την Αθήνα, αποτελεί μέρος του FIA Historic Regularity Rally Trophy και παράλληλα προσμετράει στο Πρωτάθλημα Αγώνων Regularity της ΟΜΑΕ με τον ανώτερο συντελεστή 2!

Αξίζει να σημειωθεί πως το 33% των νικητών του αγώνα θα πάρει αυτομάτως την πρόκριση για τον Μεγάλο Τελικό του θεσμού, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Πολωνία τον Νοέμβριο.

Ο αγώνας που διοργανώνεται από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ), τελεί υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ, με τη διακριτική στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Ο αγώνας θα είναι διήμερος, με τους συμμετέχοντες να παίρνουν εκκίνηση εμπρός από το κέντρο «Διόνυσος», επί της οδού Ροβέρτου Γκάλλι, το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 11.30. Στη συνέχεια, θα διέλθουν από τη Βαρυμπόμπη, τον Άγιο Μερκούριο, τις Αφίδνες, τη Δροσοπηγή, το Καπανδρίτι, το Σέσι, τον Κάλαμο και την Αμφιάρειο.

Έπειτα από μικρή ξεκούραση στον Ωρωπό, οι αγωνιζόμενοι θα κατευθυνθούν στο Βαθύ και θα συνεχίσουν την πορεία τους διερχόμενοι από τη Ριτσώνα, την Αυλώνα, τη Σφενδάλη και τον Άγιο Μερκούριο.

Στις 20.00 θα ολοκληρωθεί το πρώτο από τα δύο σκέλη του αγώνα, με τα αυτοκίνητα να τερματίζουν στη Βαρυμπόμπη.

Την Κυριακή 13 Ιουνίου, τα πληρώματα θα εκκινήσουν στις 10.00 από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με προορισμό τον Ασπρόπυργο και εν συνεχεία θα διέλθουν από τη Φυλή, την Πύλη, τη Δάφνη, τις Ερυθρές, τις Πλαταιές, τη Λεύκτρα, την Ξηρονομή, την Αλυκή, τον Άγιο Νικόλαο, τη Δόμβραινα, τη Θίσβη, την Αγία Άννα, το Μαυρομμάτι, την Οινόη, την Πάνακτο, τη Στεφάνη και τη Φυλή.

Ενδιάμεσα, θα κάνουν στάση για ανασυγκρότηση δυνάμεων στην Αλίαρτο. Ο τερματισμός του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στην Ακρόπολη στις 18.00. Συνολικά, ο αγώνας αποτελείται από 18 ειδικές Regularity συνολικής απόστασης περίπου 190 χιλιομέτρων, ενώ το συνολικό μήκος του ανέρχεται περίπου στα 520 χιλιόμετρα. Ο αγώνας χωρίζεται σε 2 σκέλη και σε 4 τμήματα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News