ΜΙΝΙ: Ο Πρίγκιπας Κάρολος στο εργοστάσιο της Οξφόρδης

Τιμώντας είκοσι επιτυχημένα χρόνια σύγχρονης παραγωγής ΜΙΝΙ, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Οξφόρδη

Ο Πρίγκιπας περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα στο χώρο συναρμολόγησης, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει μερικούς από τους 130 μαθητευόμενους, καθώς και μέλη του προσωπικού που συμμετείχαν ενεργά στην ενσωμάτωση της παραγωγής του Ηλεκτρικού MINI στη στάνταρ γραμμή παραγωγής, καθιστώντας το εργοστάσιο της Οξφόρδης το πρώτο στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group σε όλο τον κόσμο που κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην ίδια γραμμή.

Το Ηλεκτρικό MINI λανσαρίστηκε σε όλο τον κόσμο το 2020 και έτυχε τόσο θερμής υποδοχής από τους πελάτες ώστε αποφασίστηκε η παραγωγή του να διπλασιαστεί για το 2021. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Κάρολος οδήγησε ένα Ηλεκτρικό MINI εκτός της γραμμής παραγωγής. Επίσης, γνώρισε μέλη της ομάδας της MINI των οποίων οι οικογένειες έχουν εργαστεί από γενιά σε γενιά στο εργοστάσιο επί δεκαετίες.

Ο Peter Weber, Διευθύνων Σύμβουλος του εργοστασίου της Οξφόρδης δήλωσε: «Ήταν υπέρτατη τιμή και ικανοποίηση να υποδεχτούμε τον Πρίγκιπα της Ουαλίας στην καρδιά της Βρετανικής μάρκας, εδώ στην Οξφόρδη, και χαρήκαμε που γιορτάσαμε μαζί αυτό το σημαντικό ορόσημο παραγωγής. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, η αφοσίωση και το πάθος των συνεργατών μας, εκ των οποίων σχεδόν το 25% βρίσκεται μαζί μας από τότε που το πρώτο αυτοκίνητο πέρασε από τη γραμμή παραγωγής το 2001, έχει συντελέσει στην ενίσχυση της φήμης της MINI σε όλο τον κόσμο. Είναι καταπληκτικό που αυτό το εξαιρετικό γεγονός σηματοδοτήθηκε από μία βασιλική επίσκεψη. Το αποκορύφωμα ήταν να βλέπουμε τον Πρίγκιπα να οδηγεί ένα Ηλεκτρικό ΜΙΝΙ που μόλις πέρασε από τη γραμμή παραγωγής».

Το εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη βρίσκεται στην καρδιά της κοινότητάς της πάνω από 108 χρόνια και απασχολεί περισσότερους από 3.700 εξειδικευμένους εργαζόμενους και μαθητευόμενους, οι οποίοι κατασκευάζουν 1.000 MINI την ημέρα – ένα κάθε 67 δευτερόλεπτα.

Η MINI θα είναι η πρώτη μάρκα του BMW Group που θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Το εργοστάσιο της Οξφόρδης έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο να γίνει η παραγωγή MINI πιο βιώσιμη τα τελευταία 20 χρόνια και θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, καθώς υποστηρίζει ενεργά τη στρατηγική του BMW Group στο στόχο μείωσης των εκπομπών ρύπων από όλα τα εργοστάσια παραγωγής του κατά 80% μέχρι το 2030, σε σχέση με το 2019.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News