ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ: Επιστροφή στην πίστα!

Ο παλμός των αγώνων Ταχύτητας θα χτυπήσει ξανά στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, το οποίο ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους οδηγούς και τους φίλους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2021, στις 6-7 Νοεμβρίου.

Ο παλμός των αγώνων Ταχύτητας θα χτυπήσει ξανά στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, το οποίο ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους οδηγούς και τους φίλους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2021, στις 6-7 Νοεμβρίου.

Με τις υγειονομικές συνθήκες να το επιτρέπουν και την επιθυμία των οδηγών για επιστροφή στη δράση να το… επιβάλλει, το Πρωτάθλημα Ταχύτητας ξεκινά ξανά. Το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων είναι έτοιμο να μας προσφέρει όμορφες στιγμές σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, με ασφάλεια και εύκολη παρακολούθηση για τους θεατές, η παρουσία των οποίων επιτρέπεται!

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής, το σωματείο που αγαπά και στηρίζει αδιάκοπα τα τελευταία χρόνια τους αγώνες Ταχύτητας. Αυτοκίνητα που γίνονται δεκτά είναι τα αγωνιστικά των ομάδων Ν, Α, R και Ε, οι εντυπωσιακές κατασκευές της Formula Saloon, τα Skoda Fabia του Ενιαίου και τα αξέχαστα Ιστορικά. Επιπλέον, στο έπαθλο ατομικής χρονομέτρησης Hellenic Time Trial Challenge, το οποίο και φέτος πλαισιώνει το θεσμό της Ταχύτητας, μπορεί κάθε οδηγός να προσπαθήσει για το καλύτερο με το πολιτικό του αυτοκίνητο, σε κάποια από τις κατηγορίες Stock, Sport και Extreme, ή στο έπαθλο MX5 Cup.

Τις δύο μέρες που προηγούνται του αγώνα, την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων θα είναι ανοιχτό για trackday, έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να οδηγήσουν και να ρυθμίσουν το αυτοκίνητό τους. Την Παρασκευή, άλλωστε, θα διεξαχθεί ο διοικητικός και αρχικός τεχνικός έλεγχος του αγώνα στο χώρο των pits.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με το υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ιατρικής Επιτροπής της ΟΜΑΕ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με σκοπό τη μέγιστη ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων. Η πληρότητα των θεατών θα περιοριστεί στο 60% της συνολικής. Για να εισέλθει κάποιος στο χώρο των pits, ανεξαρτήτως ιδιότητας (οδηγός, μηχανικός, θεατής κ.ά.), είναι απαραίτητη η επίδειξη ενός εκ των τριών εγγράφων: α) πιστοποιητικό εμβολιασμού, β) πιστοποιητικό νόσησης, γ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 24 έως 48 ωρών.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News