ΦΕΡΑΡΙ: Πόσο κοντά βρίσκεται σε Ρεντ Μπουλ και Μερσέντες;

Οι αγώνες σε Μονακό και Μπακού είδαν τον Μονεγάσκο πιλότο της Φεράρι ταχύτερο όλων στη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών και τους φίλους της ομάδας να ελπίζουν ξανά. Είναι, όμως, αυτή η πραγματική της ταχύτητα;

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Από τη μία, υπάρχει η ραγδαία βελτίωση της Scuderia από την κάκιστη χρονιά που πραγματοποίησε το 2020 την οποία δεν πρέπει να λησμονούμε. Από την άλλη, όμως, το Μονακό και το Μπακού είναι στατιστικά οι πίστες των εκπλήξεων. Σίγουρα, η καλή εικόνα της Φεράρι στο Μονακό δεν μας έκανε εντύπωση. Γνωρίζαμε ότι ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία του κόκκινου μονοθεσίου είναι η ταχύτητα στις αργές και μεσαίες στροφές και το σιρκουί του Πριγκιπάτου είναι γεμάτο από τέτοιες.

Η εικόνα, όμως στο Μπακού ήταν πραγματικά ενθαρρυντική καθώς η χάραξη της πίστας συνδυάζει αργά και τεχνικά κομμάτια μαζί με τη μεγαλύτερη ευθεία του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Λεκλέρκ κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο γύρο στο πρώτο κομμάτι της τρίτης περιόδου των κατατακτήριων και στο Μονακό και στο Μπακού, πράγμα που τον έφερε στην Pole Position, αφού βέβαια βγήκαν οι κόκκινες σημαίες που δεν άφησαν κανέναν πιλότο να βελτιώσει στην τελευταία γρήγορη προσπάθειά του.

Ο επικεφαλής της Σκουντερία, Ματία Μπινότο, δήλωσε πως η ομάδα, αν και εμφανώς βελτιωμένη, βρίσκεται αρκετά πίσω σε ρυθμό από τις δύο κορυφαίες ομάδες, Ρεντ Μπουλ και Μερσέντες, και έχει να ανέβει ακόμη πολλά σκαλοπάτια για να φτάσει στην κορυφή, κάτι που φάνηκε στο Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν. Συγκεκριμένα ανέφερε πως ειδικότερα ο ρυθμός στα σημεία που οι πιλότοι ακολουθούν προπορευόμενα μονοθέσια είναι ένας τομέας στον οποίο η ομάδα χρειάζεται ραγδαία βελτίωση. Παρ’ όλα αυτά δήλωσε ικανοποιημένος με το ρυθμό των πιλότων όσο εκείνοι είχαν καθαρό δρόμο μπροστά τους.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι στο Μαρανέλο έχουν στρέψει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής τους στην εξέλιξη του μονοθεσίου του 2022, οι Tifosi θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή για να δουν την ομάδα τους ξανά στην κορυφή. Παρ’ όλα αυτά, Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ έχουν ένα μονοθέσιο το οποίο αν μη τι άλλο, τους δίνει τη δυνατότητα να παλέψουν για πολλά ακόμη βάθρα τη φετινή σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News