SUBARU: Εν Ελλάδι αποκαλυπτήρια για το νέο Outback

Η έκτη γενιά του θηριώδους ιαπωνικού μοντέλου βρίσκεται στη χώρα μας, με την εισαγωγική «Πλειάδες Motors» να ανακοινώνει τιμές από 57.750 ευρώ

Η ναυαρχίδα της Subaru, το εντυπωσιακό Outback, βρίσκεται στην Ελλάδα. Η εισαγωγική εταιρία «Πλειάδες Motors» παρουσίασε τη «ναυαρχίδα» της μάρκας, σε μια «εκ του σύνεγγυς» εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που προβλέπονται, οι άνθρωποι της εταιρίας παρουσίασαν το νέο μοντέλο που παράλληλα με την άγρια κομψότητά του κρατά τους επιβάτες του συνδεδεμένους με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, παρέχει την απολαυστικότερη ψυχαγωγία και προστατεύει με ένα κορυφαίο «All-Around-Safety» σύνολο που φέρει την ιαπωνική υπογραφή της Subaru.

Το νέο Subaru Outback παρουσιάστηκε στην έκδοση Adventure, την έκδοση με ταυτότητα την περιπέτεια και την απόδραση από τα τετριμμένα. Η Subaru ξεκίνησε εφαρμόζοντας την διαφοροποιημένη έκδοση Adventure στο Forester και συνεχίζει τώρα στο νέο Outback.

25 χρόνια, έξι γενιές

Το Outback κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά το 1995. Τώρα βρίσκεται στην έκτη γενιά του. Το νέο Subaru Outback αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των σημερινών πελατών, που θέλουν να οδηγούν ένα αξιόπιστο, ανθεκτικό αυτοκίνητο που έχει προτεραιότητα την ασφάλεια τόσο των επιβατών του όσο και των ανθρώπων γύρω του.

Όλα αυτά ανταποκρίνονται στις τυπικές ιδιότητες ενός αυτοκινήτου Subaru: υψηλή οδηγική ικανότητα και ευελιξία, ενεργητική, παθητική και προληπτική ασφάλεια στο υψηλότερο επίπεδο, και ένα εσωτερικό που κάνει τον χρόνο που αφιερώνεται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού εξαιρετικά ευχάριστο και άνετο. 

Εξωτερικός Σχεδιασμός

Το Nέο Outback συνδυάζει τεχνολογίες αιχμής με μια σύγχρονη εξωτερική εικόνα.

Οι γραμμές που τρέχουν κατά μήκος των θυρών και φτάνουν στις γραμμές της πίσω αεροτομής δημιουργούν μια εξαιρετικά δυναμική εμφάνιση. Η πλαϊνή σχεδίαση σε συνδυασμό με τις έντονες καμάρες των τροχών δημιουργεί την αίσθηση του «σκληροτράχηλου». Οι γραμμές του αμαξώματος δίνουν μια αίσθηση τρισδιάστατου χαρακτήρα που δίνει έμφαση στη δύναμη του νέου Outback.

Το μήκος έχει αυξηθεί κατά 50 mm, από 4820 mm σε 4870 mm, προσφέροντας όφελος στον εσωτερικό χώρο και στον χώρο αποσκευών. Η ευρυχωρία πίσω έχει βελτιωθεί επιπλέον, με τον χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών να έχει αυξηθεί κατά 6 mm. Επίσης στο πλάτος, ο χώρος έχει αυξηθεί κατά 35 mm, γεγονός που μεταφράζεται σε μεγαλύτερο χώρο για τους ώμους των εμπρός επιβατών.

Εξετάζοντας τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά, επισημαίνουμε ότι η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε από 200 mm στα 213 mm, προσεγγίζοντας αυτή του Forester, το Best in Class SUV της Subaru όσον αφορά τις ικανότητες off-road. Η γωνία προσέγγισης αυξήθηκε κατά σχεδόν μία μοίρα, από 18,8° σε 19,7°, η γωνία ράμπας από 20,3° σε 21°ενώ η γωνία αναχώρησης παρέμεινε πρακτικά αμετάβλητη παρά το μεγαλύτερο μήκος του πίσω μέρους του αυτοκινήτου.   

Το πορτ μπαγκάζ, εξοπλισμένο τώρα με νέα, hands-free τεχνολογία ανοίγματος, έχει μέγιστο πλάτος κατά 1,9 mm μεγαλύτερο, διευκολύνοντας τη φόρτωση αντικειμένων. Επιπλέον, αυξάνεται αντίστοιχα κατά 23,9 mm και 20 mm το μήκος και το πλάτος της επιφάνειας φόρτωσης.

Εσωτερικός σχεδιασμός

Στο εσωτερικό, όλα έχουν μελετηθεί ώστε να επιτρέπουν στους επιβάτες να νιώθουν απόλυτα άνετα και να απολαμβάνουν τον χρόνο που αφιερώνουν εκεί, είτε πρόκειται για ένα σύντομο ταξίδι είτε για ένα πολύ μεγαλύτερο.

Ο πλήρως ανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων χαρακτηρίζεται από μια νέα μεγάλη και κάθετη οθόνη αφής 11,6 ιντσών, από την οποία μπορεί να ελεγχθεί μια ποικιλία λειτουργιών. Οι οριζόντιες γραμμές του ταμπλό και το διευρυμένο παρμπρίζ τονίζουν την αίσθηση ευρυχωρίας και ασφάλειας στο εσωτερικό.

Υλικά υψηλής ποιότητας – για παράδειγμα, το δέρμα Nappa – κάνουν το σαλόνι του νέου Outback όχι μόνο όμορφο αλλά και ταυτόχρονα ανθεκτικό, ώστε να διατηρήσει την εμφάνιση και τη λειτουργικότητά του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι στο νέο Subaru Outback ταξιδεύετε σε ένα περιβάλλον όπου η πολυτέλεια, η τεχνολογία και η ποιότητα συνδυάζονται με την βέλτιστη άνεση.

Νέα Subaru Global Platform

Το νέο Subaru Outback πατάει πάνω στην πλατφόρμα SGP (Subaru Global Platform η οποία έχει εισαγάγει σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά την ακαμψία και συνεπώς την ασφάλεια, τους μειωμένους κραδασμούς και θόρυβο στο χώρο των επιβατών.

Το Outback φοράει τον βενζινοκινητήρα FB25 των 2.5l, με βελτιωμένο το 90% των μερών του. Πρώτα απ’ όλα το σύστημα ψεκασμού καυσίμου έχει αλλάξει από “indirect” σε “direct”. Τόσο η παροχή ισχύος όσο και η καμπύλη ροπής (+ 7%) έχουν ωφεληθεί από αυτό, προς όφελος μιας πιο ομαλής απόδοσης με μειωμένη κατανάλωση και αντίστοιχα μειωμένες εκπομπές καυσαερίων.

Έχει αναπτυχθεί μια συγκεκριμένη έκδοση κιβωτίου CVT Lineartronic TR58 για την καλύτερη προσαρμογή του στο νέο Outback.

Περισσότερο από το 80% των δομικών τμημάτων αυτού του κιβωτίου έχουν αναθεωρηθεί ή τροποποιηθεί για να βελτιωθεί η ικανότητα οδήγησης και να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων. Η επέκταση της σχέσης μετάδοσης μεταξύ των δύο ιμάντων κατέστησε δυνατή την αύξηση του αριθμού των “εικονικών” ταχυτήτων που διατίθενται στη χειροκίνητη χρήση κι έτσι αυξήθηκαν από 7 σε 8.

Σε συνδυασμό με το Subaru Symmetrical AWD, το Active Torque Split έχει ως στόχο τη βέλτιστη κατανομή της ροπής κίνησης μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα ανάλογα με την πρόσφυση.

Το σύστημα X-MODE συμβάλλει στην ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη οδήγηση σε ιδιαίτερα δύσκολες επιφάνειες.

Με έμφαση στην ασφάλεια

Η ασφάλεια βρίσκεται στο DNA της Subaru, της εταιρείας που ανέκαθεν χρησιμοποιεί πρωτοποριακά υλικά και τεχνολογίες.

Εκτός από βελτιώσεις στα δομικά στοιχεία που βελτιώνουν την παθητική ασφάλεια του οχήματος, το σύστημα EyeSight, που είναι στάνταρ σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού, έχει υποβληθεί σε σημαντικές ενημερώσεις και εξελίξεις.

Με την υποστήριξη του EyeSight, τα ακόλουθα κύρια συστήματα είναι διαθέσιμα στο νέο Outback:

 • Lane Centering Function (νέα λειτουργία)
 • Pre-Collision Braking System
 • Adaptive Cruise Control
 • Autonomous Emergency Steering (νέα λειτουργία)
 • Lane Departure Warning
 • Lane Departure Prevention
 • Emergency Lane Keep Assist (νέα λειτουργία)
 • Traffic Sign Recognition/Intelligent Speed Limiter (νέα λειτουργία)
 • EyeSight Assist Monitor
 • Vibrating Steering Wheel (νέα λειτουργία)

Εκτός από τις νέες λειτουργίες στο σύστημα EyeSight, υπάρχουν πολλές άλλες καινοτομίες και βελτιώσεις όσον αφορά την ασφάλεια:

 • Electric Brake Booster (Ηλεκτρικός Κατανεμητής Φρένων – νέα λειτουργία)
 • Driver Monitoring System
 • RAB – Reverse Automatic Braking with Rear Parking sensor
 • ADB – Adaptive Driving Beam (νέα λειτουργία)
 • Post-Collision Break control (νέα λειτουργία)
 • e-Call
 • Αερόσακος SRS καθίσματος συνοδηγού

Το νέο Outback κυκλοφορεί σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού, STYLE, ADVENTURE και PREMIUM, με τιμές λιανικής αντίστοιχα 57.750€, 60.750€ και 65.550€, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται στα 164€.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News