FORMULA 1: Έτσι θα είναι τα μονοθέσια το 2022

Η ιταλική ιστοσελίδα livegp.it αποκάλυψε τη μορφή που θα έχουν τα ανανεωμένα μονοθέσια του 2022.

Ενώ οι επίσημες αποκαλύψεις του σχεδίου της FIA και της Liberty Media για τα μονοθέσια του 2022 πρόκειται να γίνουν στο Βρετανικό Γκραν Πρι και την πίστα του Σίλβερστοουν, η ιταλική ιστοσελίδα livegp.it αποκάλυψε τις εικόνες αυτού του σχεδίου. Όπως γίνεται αντιληπτό από την παρακάτω εικόνα, δεν μιλάμε για μονοθέσιο συγκεκριμένης ομάδας, αλλά για ένα προσχέδιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και της Liberty Media. 

Οι πρώτες εντυπώσεις που σχηματίζονται αφορούν κυρίως την απλοποίηση του αεροδυναμικού σχεδιασμού των μονοθεσίων. Η εμπρόσθια πτέρυγα βρίσκεται χαμηλότερα σε σχέση με τα φετινά μονοθέσια ενώ και η εμπρόσθια αλλά και η πίσω πτέρυγα έχουν ένα πιο “επιθετικό” σχεδιασμό. Όλα αυτά συμβάλλουν στην απόλυτη αξιοποίηση του “ground effect” το οποίο θα βοηθάει τους οδηγούς να ακολουθούν με μεγαλύτερη ευκολία και λιγότερους κραδασμούς το προπορευόμενο μονοθέσιο, αυξάνοντας τις πιθανότητες προσπεράσματος. Ακόμη, οι καινοτομίες στον σχεδιασμό του μπροστινού, βοηθούν στο να είναι καθαρότερη η ροή του αέρα προς τα πίσω, βελτιώνοντας την ταχύτητα. 

Όπως όλα δείχουν, λοιπόν, τα νέα μονοθέσια αναμένεται να είναι ταχύτερα και το σημαντικότερο, αναμένεται να ευνοούν ακόμα περισσότερο τα προσπεράσματα. Η Liberty Media με την FIA θέλουν να κάνουν τους αγώνες ακόμη πιο ευχάριστους, γεμάτους δράση. Γι’ αυτό και οι σχεδιαστικές αλλαγές στρέφουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Εν αναμονή, λοιπόν, της επίσημης παρουσίασης των αλλαγών εν όψει 2022 στο Σίλβερστοουν. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News