ΦΕΤΕΛ ΓΙΑ ΣΟΥΜΑΧΕΡ: «Πρώτος έρχεται, τελευταίος φεύγει»
Το… καπέλο στον φίλο του Μικ Σουμάχερ έβγαλε ο, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ, με τον Γερμανό να μιλάει για την πρώτη χρονιά του νεαρού οδηγού.
Το ρόλο του μέντορα στην οδηγική ζωή του Μικ Σουμάχερ φαίνεται πως παίζει ο Γερμανός, πρώην πρωταθλητής, Σαμπάστιαν Φέτελ.
Ο Μικ Σουμάχερ τελείωσε την πρώτη του σεζόν στην Formula 1, οδηγώντας Χάας, με την ομάδα να είχε κάνει γνωστό πως θα «απείχε» από την φετινή σεζόν, καθώς θα έδινε σημασία στη σεζόν του 2022, μια χρονιά που θα έχει πολλές αλλαγές και δεν κατάφερε να μαζέψει ούτε βαθμό.
Ο 34χρονος οδηγός μίλησε για το πόσο σκληρά δουλεύει ο 22χρονος και τις φετινές του εμφανίσεις, οι οποίες μόνο εύκολες δεν ήταν με το μονοθέσιο που διέθετε.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σεμπάστιαν Φέτελ:
«Καταρχάς θεωρώ πως είναι δύσκολο να τον κρίνουμε καθώς το μονοθέσιο ήταν αρκετά μακριά απ’ ότι θα έπρεπε. Όμως για όσους έβλεπαν και μάλιστα παρακολουθούσαν στενά, όπως εγώ, θεωρώ πως έκανε εκπληκτική δουλειά, με ένα τόσο κακό μονοθέσιο να φτάνει αρκετές φορές το δεύτερο segment των κατατακτήριων δοκιμών, ενώ έδειχνε και δυνατός σε αγώνες, όταν έπρεπε να παλέψει με αυτοκίνητα πιο γρήγορα από το δικό του.
Ακόμα βοηθούσε ψυχολογικά και την ομάδα. Νομίζω πως από την αρχή τα πράγματα έδειχναν άσχημα για την ομάδα, καθώς δεν υπήρξε καμία βελτίωση και είχαν μείνει πολύ πίσω.
Όμως εάν δεις τα πράγματα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ο Μικ ήταν πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος να βάλει παραπάνω δουλειά.
Ήταν ένας απ’ αυτούς που ερχόντουσαν πρώτοι, ένας όχι ο πρώτος, κάθε μέρα και έφευγε τελευταίος, δουλεύοντας σκληρά».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
