Κάρλος Σάινθ: «Θα ήθελα να ανανεώσω το συμβόλαιό μου το συντομότερο δυνατό»

Μεγάλες βλέψεις και φιλοδοξίες έχει για τη νέα σεζόν της Formula 1, ο Ισπανός οδηγός της Ferrari, Κάρλος Σάινθ, ο οποίος με δηλώσεις του τόνισε πως θέλει να κατακτήσει το νέο πρωτάθλημα, όπως και να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα.

Ο Σάινθ την περασμένη σεζόν έκανε ωραία πράγματα με το μονοθέσιο της Ferrari, καταφέρνοντας να τερματίσει στην 5η θέση, πάνω από τον teammate του, Σαρλ Λεκλέρ, στο πρωτάθλημα οδηγών, βοηθώντας την ιταλική ομάδα, να κατακτήσει την 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Σε δηλώσεις του στην Ιταλία, ο 27χρονος οδηγός έβαλε ψηλά τον πήχη για τη νέα σεζόν, τονίζοντας πως θα ήθελε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της νέας σεζόν, ενώ για το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει σύντομα, είπε πως από τη στιγμή που υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ αυτού και της ομάδας, θα ήθελε να το ανανεώσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κάρλος Σάινθ:

Για το συμβόλαιό του και την συνεργασία με την Ferrari: «Όπως έχει πει ο Ματία Μπινότο, και οι δύο είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεργασία μας και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε μαζί. Η χειμερινή περίοδος είναι μία ευκαιρία ώστε να βρούμε μια κοινή συμφωνία για νέο συμβόλαιο. Προσπαθούμε. Ο μεγαλύτερος πόθος μου είναι να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Ferrari. Θα ήθελα να ανανεώσω το συμβόλαιό μου το συντομότερο δυνατό».

Για τις φιλίες στην Formula 1: «Οι φίλοι μου δεν ξέρουν τι είναι η Formula 1. Αλλά έχει σημασία το πώς εννοούμε τη λέξη φιλία. Όμως με άτομα όπως ο Λάντο Νόρις και ο Σαρλ Λεκλέρ μπορούμε να είμαστε πολύ καλοί φίλοι όταν σταματήσω να αγωνίζομαι. Νομίζω πως έτσι έχουν τα πράγματα. Με τον Λεκλέρ όμως έχουμε πολλές ομοιότητες, έχουμε καλή σχέση και πρέπει να κρατάμε τη σημαία της Ferrari ψηλά και αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει μόνο να είμαστε γρήγοροι».

Για τον στόχο του στο νέο πρωτάθλημα: «Εκτός από εμένα; Δεν ξέρω. Θα ήθελα ο Σαρλ Λεκλέρ για το καλό της Ferrari, αλλά θα ήθελα να πω πως θα το κερδίσω εγώ».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News