ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΕΡΔΕΡΙΔΗΣ: Με Ford Fiesta WRC και την ελληνική σημαία στο Ράλλυ Ακρόπολις!

Με ένα Ford Fiesta WRC προετοιμασμένο από την M-Sport θα ανέβει στη ράμπα της εκκίνησης του Ράλλυ Ακρόπολις ο Ιορδάνης Σερδερίδης, ο οποίος έχει άμεσο συνεργάτη για την προετοιμασία του τον Ερίκ Καμιγί.

Πανέτοιμος για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο Ράλλυ Ακρόπολις είναι ο Ιορδάνης Σερδερίδης. Ο Καβαλιώτης οδηγός αγώνων, έχοντας πάντα στο δεξί πλευρό του τον Βέλγο Φρεντ Μικλότ, θα συμμετάσχει στον «εθνικό αγώνα» με ένα ειδικά προετοιμασμένο από την M-Sport, Ford Fiesta WRC.

Σερδερίδης και Μικλότ πέρυσι ήταν δεύτεροι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χώματος, στο οποίο συμμετέχουν και φέτος, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία τους ενόψει του Ακρόπολις. Στο ελληνικό Πρωτάθλημα το πλήρωμα θα συμμετάσχει και στους εναπομείναντες τέσσερις προγραμματισμένους αγώνες, με το Skoda Fabia Rally2, με το οποίο ήταν τρίτοι γενικής στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, το Ράλλυ Φθιώτιδας.

Για τον Σερδερίδη, όπως και για κάθε Έλληνα οδηγό ή φίλο των Ράλλυ, ολόκληρη η σεζόν είναι αφιερωμένη στην 65η έκδοση του Ράλι Ακρόπολις. «Έχω συμμετάσχει στο Ράλλυ Ακρόπολις ήδη τρεις φορές, το 2014, το 2015 και το 2018. Την τελευταία φορά τερμάτισα στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, όταν ο αγώνας μετρούσε ακόμα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες που οδήγησα ποτέ. Οι διαδρομές είναι τεχνικές, όχι ιδιαίτερα γρήγορες σε βαρύ, σπαστό χαλίκι, και θα έλεγα ότι μου ταιριάζουν πολύ», τόνισε ο 57χρονος οδηγός, ο οποίος θέλει οπωσδήποτε να είναι και στον ελληνικό γύρο του WRC.

«Το να μπορώ να οδηγήσω το Ράλλυ Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ένα παιδικό όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα. Πάντα ονειρευόμουν αυτή τη συμμετοχή. Είναι ο λόγος που ξεκίνησα να οδηγώ ράλι το 2012» προσέθεσε.

Για την περίσταση, ο Σερδερίδης, ο οποίος κέρδισε το WRC Trophy το 2017, θα συμμετάσχει με ένα κορυφαίο αυτοκίνητο: ένα Ford Fiesta Rally1 (WRC) της M-Sport. «Το 2018 οδήγησα δύο Ράλλυ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με το Ford Fiesta WRC. Στο Ράλλυ Γερμανίας, δυσκολεύτηκα να βρω τα πατήματά μου σε αυτή τη νέα γενιά αυτοκινήτων WRC, αλλά στην Αυστραλία, στο χώμα, πέρασα υπέροχα και το αυτοκίνητο ήταν πολύ αποδοτικό. Αυτό το Rally1 φαίνεται ιδανικό για τις δύσκολες ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις».

Οι Σερδερίδης-Μικλότ προγραμματίζουν να κάνουν εντατική προετοιμασία, σε συνεργασία με την M-Sport. «Η M-Sport θα πραγματοποιήσει αρκετές δοκιμές ενόψει του Ράλλυ Ακρόπολις. Θα μπορέσω να δοκιμάσω 2 ή 3 ημέρες με το Fiesta WRC. Επιπλέον, μπορώ να υπολογίζω στη βοήθεια του Ερίκ Καμιγί από αυτή τη σεζόν και μετά. Θα με προπονεί, επίσης, κατά τη διάρκεια των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος. Με την εμπειρία του, δεν θα μου δώσει μόνο χρήσιμες συμβουλές για την ίδια την οδήγηση, αλλά και για τις ρυθμίσεις και τις σημειώσεις» τόνισε ο Σερδερίδης.

«Στην Ελλάδα όλοι ανυπομονούν για το Ράλι Ακρόπολις. Για μένα είναι όνειρο να οδηγήσω ένα Rally1 στη χώρα μου. Ανυπομονώ πραγματικά γι’ αυτό» κατέληξε ο 57άχρονος Σερδερίδης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News