ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ: Με θετικό πρόσημο οι τέσσερις ώρες της Monza

Το πρωτότυπο της Ιταλικής ομάδας τερμάτισε τον απαιτητικό, 4ωρο αγώνα στην πίστα της Monza στην όγδοη θέση της κατηγορίας LMP3.

Μετά την ατυχή έκβαση των αγώνων στο Red Bull Ring της Αυστρίας και το Paul Ricard της Γαλλίας, αυτή τη φορά η τύχη δεν γύρισε την πλάτη στον Έλληνα οδηγό και τους Αλεσάντρο Μπρεσάν και Νταμιάνο Φιορεβάντι.

Παρότι το πρωτότυπο Ligier JS P320-Nissan #18 αποδείχθηκε πως υστερούσε σε ταχύτητα στις ευθείες, πράγμα που αποτελεί τεράστιο μειονέκτημα σε μία πίστα όπως αυτή του Ιταλικού Βορρά, από την 13η θέση στο γκριντ, το πλήρωμα της 1AIM τερμάτισε στην όγδοη!

Για τον Λασκαράτο, ήταν ένας αγώνας-πρόκληση. Περνώντας σχεδόν δύο ώρες πίσω από το τιμόνι, με θερμοκρασίες 30 βαθμών Κελσίου στον αέρα, 55 στο οδόστρωμα, έδωσε συνεχείς μάχες πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον Φιοραβάντι, που οδήγησε μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Όσο για τη συνέχεια, το European Le Mans Series θα επισκεφτεί δύο ακόμα πίστες που είναι γνωστές από τα γκραν πρι της Formula 1, το Σπα στις 19 Σεπτεμβρίου και το Πορτιμάο στις 24 Νοεμβρίου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News