Τηλεόραση: «Μαραντόνα, το χρυσό παιδί», η αθλητική μαφία, τα ναρκωτικά και μια ταραχώδης ερωτική ζωή

Τηλεόρταση: Μαραντόνα, το χρυσό παιδι, η αθλητική μαφία, τα ναρκωτικά και μια ταραχώδης ερωτική ζωή.

Το γαλλικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Μαραντόνα με τίτλο «Μαραντόνα, το Χρυσό Παιδί/ Μaradona, the Golden Kid» θα προβληθεί το Σάββατο 28 Μαΐου στις 22:00. Το ντοκιμαντέρ ανατρέχει στην καριέρα ενός από τους πιο ταλαντούχους παίκτες του ποδοσφαίρου, για τη ζωή του οποίου έχουν γραφεί και εξακολουθούν να γράφονται πολλά.

Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται η ζωή του σταρ που σημαδεύτηκε από την παιδική φτώχεια, τα λαμπερά φώτα των γηπέδων και των βάθρων, τις αμφιλεγόμενες σχέσεις του με την αθλητική μαφία, τα ναρκωτικά και την πολιτική, μια ταραχώδη ερωτική ζωή, τις επακόλουθες απόπειρες εμπορευματοποίησης του Μαραντόνα και τα πολλά χρήματα.

Αποκτώντας το παρατσούκλι «El pibe de oro» (το Χρυσό Αγόρι), ο Ντιέγκο Μαραντόνα ξεκίνησε από την Argentinos Juniors, στη συνέχεια εντάχθηκε στην Boca Juniors και οδήγησε την ομάδα νέων της Αργεντινής στην απόκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1979. Στη συνέχεια, το παιδί-θαύμα πήγε στη Μπαρτσελόνα και έπαιξε στην Ισπανία για δύο σεζόν. Το 1984 πήρε μεταγραφή για τη Νάπολι και έγινε είδωλο. Δεν ξεχνάμε ότι ήταν ο ήρωας που έγραψε τον θρίαμβο της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού το 1986, αφού οδήγησε την ομάδα στην τελική νίκη. Οι ειδικοί λένε ότι κατά τη διάρκεια αυτού του Μουντιάλ σκόραρε ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όταν τρίμπλαρε 6 παίκτες και τον τερματοφύλακα, σημειώνοντας ένα εκπληκτικό γκολ εναντίον της Αγγλίας… λίγα μόλις λεπτά αφότου είχε σκοράρει με το χέρι.

Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, για 14 ημέρες μετά την προβολή του στην ΕΡΤ3.

ΕΡΤ3 – «ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ , ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΑΙΔΙ» – Ντοκιμαντέρ – Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στις 22:00.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News