Σάκκαρη - Κβίτοβα 2-0: Εύκολα και απλά στους «16» με αψεγάδιαστο σερβίς

Σάκκαρη – Κβίτοβα 2-0: Εύκολα και απλά στους «16» του Indian Wells με αψεγάδιαστο σερβίς η Μαρία Σάκκαρη, επικράτησε της Πέτρα Κβίτοβα 2-0 (6-4, 6-0) σετ.

Με μόλις έναν χαμένο πόντο στο πρώτο της σερβίς, η Μαρία Σάκκαρη «καθάρισε» την Πέτρα Κβίτοβα και πήρε την πρόκριση στους «16» του Indian Wells.

Μία αντίπαλος που της ταιριάζει τελευταία, φαίνεται πως είναι η Πέτρα Κβίτοβα. Η Μαρία Σάκκαρη την κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση και στο Indian Wells, όπως είχε κάνει επί Αμερικανικού εδάφους προ μηνών, στο US Open.

Με 2-0 σετ (6-4, 6-0) και ένα αψεγάδιαστο ποσοστό στο πρώτο σερβίς (24/25 και 96%), η Σάκκαρη χρειάστηκε μόλις 66 λεπτά και περιμένει πλέον τη νικήτρια του Μέρτενς – Σαβίλε στον επόμενο γύρο.

Break στο κατάλληλο σημείο και κατάρευση για την Τσέχα

Μετά από 40 λεπτά και όντας απόλυτη από το σερβίς της, η Μαρία Σάκκαρη πήρε το προβάδισμα στα σετ με 1-0. Οι δύο τενίστριες κρατούσαν το σερβίς τους, αλλά η Σάκκαρη ήταν αυτή που φαινόταν καλύτερη στα σημεία. Η Κβίτοβα μέτρησε 14 αβίαστα λάθη (έναντι 8), την ώρα που η Ελληνίδα είχε 16/16 πόντους πίσω από το πρώτο της σερβίς. Με αυτά τα ποσοστά απλώς έπρεπε να βρει ένα break, κάτι που κατάφερε μετά από τρεις προσπάθειες στο 11ο game για το 5-4. Σώζοντας τα πρώτα break point που αντιμετώπισε αμέσως μετά, η Σάκκαρη μπόρεσε να αντέξει στην πίεση και τα βαριά χτυπήματα της Κβίτοβα στις επιστροφές των δεύτερων σερβίς και να πάρει το προβάδισμα.

 

Η εικόνα άλλαξε ως προς το χειρότερο για την Τσέχα στο 2ο σετ. Τα λάθη της άρχισαν να έρχονται με μεγαλύτερη συχνότητα την ώρα που η Σάκκαρη δεν κρατούσε απλά με ευκολία το σερβίς της, αλλά έσπασε άλλες δύο φορές αυτό της αντιπάλου της. Το 4-0 ήταν ένα ισχυρό προβάδισμα νίκης, με την Ελληνίδα να κυριαρχεί ακόμα και στα λάθη, κρατώντας χαμηλά την μπάλα με αρκετά slice για να οδηγήσει σε αβίαστα την Κβίτοβα. Ένα διπλό λάθος της Τσέχας έφερε νέο break και η Μαρία δεν είχε πρόβλημα για το bagel, με το 6-0 να αποτυπώνει απόλυτα την εικόνα του σετ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News