Εuroleague: Γιατί αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη

O Γερμανός διαιτητής Μπέντζαμιν Μπαρτ κατήγγειλε ότι σταμάτησε να ορίζεται σε αγώνες της EuroLeague λόγω της άρνησής του να ξυρίσει τα γένια του.

Η EuroLeague παραδέχτηκε το λάθος της και ζήτησε συγγνώμη από τον διαιτητή την οποία ο Μπαρτ δέχτηκε. Η δήλωση που εστάλη από τη Euroleague στην ιστοσελίδα BasketNews αναφέρει: 

«Οι άτυπες συστάσεις γύρω από τις τρίχες του προσώπου και άλλα ορατά μέρη του σώματος είναι κοινή πρακτική σε διάφορα αθλήματα εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, αυτές οι απαιτήσεις είναι ξεπερασμένες και δεν ανταποκρίνονται στις αξίες που πρεσβεύει η Euroleague Basketball.

Μια σύσταση που έγινε στον κύριο Μπαρθ ότι δεν έπρεπε να έχει μούσι ήταν λάθος και η συγγνώμη που ζήτησε η Euroleague Basketball τον Απρίλιο έγινε δεκτή από αυτόν.

Επιπλέον, ο κ. Μπαρτ ενημερώθηκε ότι η Euroleague Basketball δεν θα εφαρμόσει κανένα άδικο μέτρο στο μέλλον. Οι διακρίσεις οποιουδήποτε είδους λόγω φυσικής εμφάνισης δεν είναι αποδεκτές και δεν μπορούν να περιορίσουν κανένα άτομο από το να εργάζεται σε οποιοδήποτε τομέα, συμπεριλαμβανομένης της διαιτησίας στο υψηλότερο επίπεδο»

Ο Μπαρτς με δηλώσεις του στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» είχε καταγγείλει το γεγονός λέγοντας ότι «ο Ρίτσαρντ Στόουκς (Αρχιδιαιτητής της EuroLeague) μου εξήγησε ότι στους προπονητές και στους αθλητικούς διευθυντές δεν αρέσουν τα γένια και θα παραπονιόνταν γι’ αυτό»

Ο Γερμανός διαιτητής αρνήθηκε να ξυρίσει τα γένια του κι έκτοτε δεν οριζόταν στους αγώνες της Euroleague.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News