NBA Finals: Η μυθική τάπα του Γιάννη Αντετοκούνμπο ξύπνησε μνήμες 2016!

Η μυθική τάπα του Γιάννη στον Έιτον επανέφερε στο προσκήνιο το κόψιμο του… King James στο Game 7 των τελικών του 2016 μεταξύ των Κλίβελαντ Καβαλίερς και των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Οι Μιλγουόκι Μπακς πέτυχαν αυτό που ήθελαν στο Game 4 των NBA Finals, κερδίζοντας εκ νέου στο Γουισκόνσιν τους Φίνιξ Σανς με 109-103. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρέμεινε σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αν και η εκπληκτική εμφάνισή του έμοιαζε λίγο πιο… γήινη συγκριτικά με τις προηγούμενες στους NBA Finals.

Η φάση που σε μεγάλο βαθμό καθόρισε τον τελικό νικητή, δεν ήταν κάποιο… αεροπλανικό κάρφωμα ή κάποιο… παλαβό σουτ από τα 10 μέτρα, αλλά η μεγαλοπρεπέστατη τάπα του Γιάννη στον ΝτιΆντρε Έιτον στο 1 λεπτό και 15 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, με το σκορ στο 101-99 υπέρ των «ελαφιών». Μπούκερ και Έιτον έπαιξαν το πικ εν ρολ, με τον πρώτο να υψώνει και τον δεύτερο να σηκώνεται για ένα εύκολο κάρφωμα που θα έφερνε το ματς στην απόλυτη ισορροπία. Ο Γιάννης, σαν από μηχανής θεός, έκοψε στα ίσια τον σέντερ των Σανς και αποσόβησε τη βέβαιη ισοφάριση, με τους Μπακς τελικά να παίρνουν την υπερπολύτιμη νίκη και να φέρνουν τη σειρά στο 2-2.

Φυσικά, η τάπα του Γιάννη σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα social media από αστέρες του NBA, αρκετοί εκ των οποίων την τοποθέτησαν στις κορυφαίες τάπες στην ιστορία των NBA Finals.

 

 

Σε κάποιους άλλους, όμως, η τάπα του Γιάννη ξύπνησε… εφιαλτικές μνήμες. Φερειπείν, στον Αντρέ Ιγκουοντάλα. Ο 37χρονος νυν άσος των Μαϊάμι Χιτ ήταν αυτός που το 2016 είχε δεχτεί την πλέον εμβληματική τάπα στην ιστορία των NBA Finals, από τον Λεμπρόν Τζέιμς, στο crunch time του Game 7 ανάμεσα σε Κλίβελαντ Καβαλίερς και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Η τάπα του «Βασιλιά» είχε επί της ουσίας δώσει το πρωτάθλημα στους «Καβς», με τον Ιγκουοντάλα να δέχεται τα αναθέματα από μερίδα φιλάθλων των «πολεμιστών».

Όπως είναι φυσιολογικό, ο νυν παίκτης των Μαϊάμι Χιτ δεν μπορεί να ξεχάσει αυτό που είχε πάθει πριν μία πενταετία, χαρακτηρίζοντας στο Twitter ως… τάπα Λεμπρόν το κόψιμο του Γιάννη στον Έιτον.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News