Προκήρυξη ΕΟΚ: Ξένοι με... χρονόμετρο στην Α2 και θυγατρικές στην Basket League

Η ΕΟΚ γνωστοποίησε την προκήρυξη των εθνικών πρωταθλημάτων, η οποία περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές στο θέμα των ξένων.

Οι ομάδες έως και την Γ’ Εθνική θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κοινοτικούς παίκτες. Οι ομάδες της Α2 θα μπορούν να έχουν έως δύο ξένους αλλά με χρονικό όριο συμμετοχής.

Ακόμα, οι ομάδες της Basket League θα μπορούν να έχουν θυγατρικές ομάδες με παίκτες έως και 23 ετών οι οποίες θα συμμετέχουν έως και την Α2 κατηγορία.

H νέα προκήρυξη της ΕΟΚ προβλέπει

α) Οι ομάδες της Α2 μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως δύο ξένους παίκτες οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως 650 λεπτά σε κάθε γύρο του πρωταθλήματος. Σε μια τέτοια περίπτωση οι ομάδες που χρησιμοποιούν δύο ξένους θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά και δύο παίκτες κάτω των 23 ετών στην 12άδα κάθε αγώνα. Όμως εάν μια ομάδα έχει έναν ξένο στο ρόστερ της, τότε δεν θα ισχύουν οι εν λόγω περιορισμοί.

β) Θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν μεταγραφές παικτών από την Α1 στην Basket League και τούμπαλιν.

γ) Θα υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησης κοινοτικού παίκτη στην Β’ Εθνική και στην Γ΄ Εθνική ωστόσο θα είναι παράλληλα υποχρεωτική και η παρουσία παίκτη κάτω των 21 ετών.

δ) Θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει έως και μία αλλαγή ξένου σε ομάδα της Α2 κατά τη διάρκεια της σεζόν.

ε) Οι ομάδες της Α1 γυναικών θα μπορούν να έχουν στο ρόστερ έως τέσσερις ξένες μπασκετμπολίστριες ωστόσο στην 12άδα θα μπορούν να βρίσκονται οι τρεις από αυτές.

στ) Οι ομάδες της Α2 γυναικών θα μπορούν θα έχουν μία κοινοτική μπασκετμπολίστρια στο έμψυχο δυναμικό τους.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News