Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Στην Ελλάδα έλεγαν πως δεν πηδάω ούτε εφημερίδα, στα 17 μου κατάλαβα πως ήμουν καλός»

Στο κανάλι του ESPN φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με την οικογένειά του με αφορμή την ταινία «Rise» για την ζωή του που έκανε την εμφάνισή της στις αίθουσες.

Ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς μίλησε για την πορεία του στο ΝΒΑ αλλά και για το γεγονός πως δεν φανταζόταν ποτέ το ταξίδι και τις εμπειρίες που θα ζούσε. 

Μάλιστα στην συνένετευξη, ρωτήθηκε για το κάρφωμα στο παιχνίδι απέναντι στους Νικς όπου πέρασε πάνω από τον Τιμ Χάρνταγουέι, απαντώντας με χιούμορ, πως στην Ελλάδα του έλεγαν πως δεν μπορεί να πηδήξει πάνω από εφημερίδα. 

Αναφέρθηκε την ηλικία που ένιωσε πως είναι καλός στο μπάσκετ, αλλά και για όσα σημαίνει ο οργανισμός αλλά και η πόλη του Μιλγουόκι για εκείνον και την οικογένειά του.

 «Δεν ήξερα καν ότι πέρασα από πάνω του. Το συνειδητοποίησα όταν είδα την αντίδραση του πάγκου. Δεν το είχα ξανακάνει. Στην Ελλάδα έχουμε μία φράση όπου μου έλεγαν ότι δεν μπορούσα να πηδήξω ούτε βρεγμένη εφημερίδα. Ποτέ δεν είχα δοκιμάσει να πηδήξω πάνω από κάποιον. Απλώς συνέβη.

Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στα 13 μου και στα 17 άρχισα να καταλαβαίνω πως μάλλον ήμουν καλός. 

Την πρώτη ημέρα που έφτασα στο Μιλγουόκι ήμουν ενθουσιασμένος που θα παίξω σε αυτή την πόλη. Ήθελα να έχω μία σπουδαία καριέρα. Δεν με ενδιέφερε το χιόνι και το κρύο, αν και ήταν ζεστά τις πρώτες ημέρες. Δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα αγαπήσω το Μιλγουόκι. 

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι αυτή η πόλη θα σήμαινε τόσα πολλά για εμένα. Ότι θα έφερνα ένα πρωτάθλημα στην πόλη. Η αγάπη που πήρε η οικογένειά μου. Δεν πίστευα ότι θα γίνει αυτό, αλλά αισθάνομαι ότι η πόλη νιώθει πόσο αγαπάμε τους Μπακς και πόσα δίνουμε ως οικογένεια, αλλά και εγώ στο παρκέ, θυσιάζοντας το κορμί μου για το άθλημα που αγαπάω. »

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News