ΝΒΑ: Ο νέος κανονισμός που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι

Έτοιμοι για μία μεγάλη τομή είναι οι ιθύνοντες του ΝΒΑ, καθώς από τη νέα σεζόν ένας νέος κανονισμός έρχεται για να αλλάξει κατά πολύ τον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, από την νέα αγωνιστική περίοδο θα απαγορεύονται τα εσκεμμένα φάουλ που θα σταματούν τον αιφνιδιασμό των παικτών, καθώς κάτι τέτοιο αποφασίστηκε πως χαλάει την ροή του παιχνιδιού και εν γένει κάνει κακό στην εικόνα του ΝΒΑ, κάτι που ενδεχομένως να κάνει και κακό στο προϊόν.

Έτσι αποφασίστηκε οι παίκτες που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες να τιμωρούνται με φάουλ, κάνοντας όμως διπλό κακό στις ομάδες τους. Κάθε φορά που θα γίνεται ένα τέτοιο φάουλ, ο παίκτης που έχει την μπάλα θα έχει δικαίωμα να εκτελεί μία ελεύθερη βολή, ενώ η μπάλα θα δίνεται ξανά στην ομάδα του έτσι ώστε να εκδηλώσει επίθεση από το κέντρο του γηπέδου.

Ο νέος αυτός κανονισμός αναμένεται να δοκιμαστεί στο Summer League του καλοκαιριού, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Λας Βέγκας και στο Σολτ Λέικ Σίτι.

Μετά το Summer League θα γίνει ανάλυση των δεδομένων που θα προκύψουν και θα αποφασιστεί εάν θα μπει σε λειτουργία ο κανονισμός που αναμφίβολα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αμύνονται οι ομάδες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News