Ντράζεν Πέτροβιτς: Το άγνωστο πρόγραμμα γυμναστικής που τον έκανε «διάβολο» στο ΝΒΑ

Αποκαλύφθηκε από το Μουσείο του το άγνωστο μέχρι στιγμής πρόγραμμα προπόνησης του Ντράζεν Πέτροβιτς.

Ο Ντράζεν Πέτροβιτς, όντας ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, προκαλούσε τεράστιο ενδιαφέρον γύρω από το άτομό του όσο ζούσε.

Αφού πέθανε πρόωρα στις 7 Ιουνίου 1993 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, το ενδιαφέρον έγινε ακόμη μεγαλύτερο με αποτέλεσμα ελάχιστα πράματα να έχουν μείνει άγνωστα από την αθλητική και ιδιωτική του ζωή.

Ωστόσο, μια άγνωστη λεπτομέρεια από την αθλητική του ρουτίνα αποκάλυψε πρόσφατα το Μουσείο και Κέντρο Μνήμης Ντράζεν Πέτροβιτς, δημοσιεύοντας ένα χαρτί πάνω στο οποίο ήταν γραμμένο το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπόνησης του θρυλικού μπασκετμπολστίστα στο γυμναστήριο.

Ο Πέτροβιτς είχε ρεπό μόνο την Τετάρτη

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπόνησης του Ντράζεν Πέτροβιτς εκτός από μπάσκετ περιλάμβανε κι άλλες δραστηριότητες, όπως ποδήλατο και τρέξιμο. Αλλά είχε και πολλές ώρες προπόνησης με βάρη.

Ο Ντράζεν ξεκουραζόταν μόνο τις Τετάρτες. Τις άλλες μέρες έλιωνε στο γυμναστήριο, κάνοντας ασκήσεις με βάρη είτε όρθιος είτε σε πάγκο για να δυναμώνει το πάνω και το κάτω μέρος του σώματός του. 

Διάβαζοντας το χαρτί οι φανατικοί του γυμναστηρίου θα καταλάβουν τι προπόνηση έκανε ο Ντράζεν, ο επονομαζόμενος και «γιος του διαβόλου», για να μπορέσει να λάμψει και στο ΝΒΑ.

Δείτε το πρόγραμμα γυμναστικής του Ντράζεν Πέτροβιτς

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News