ΙΩΝΙΚΟΣ B.C.: Ιστορική απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του FIBA Europe Cup!

Ο Ιωνικός θα είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο FIBA Europe Cup της σεζόν 2021-22, καθώς εξασφάλισε την απευθείας συμμετοχή τους στους ομίλους.

Απ’ τ’ αλώνια στα σαλόνια. Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σύγχρονη ιστορία του Ιωνικού μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Η ομάδα που το -όχι και τόσο μακρινό- 2017 ήταν στη Β’ Εθνική και περίμενε καρτερικά μία αχτίδα φωτός να φανεί στον ορίζοντά της, τελικά, εν έτει 2021, βλέπει τους καρπούς των προσπαθειών της να αποδίδουν. Πλέον, έχοντας περάσει μέσα από «συμπληγάδες», βγαίνει στον αφρό, όπως αρμόζει στην ιστορία της.

Όπως έγινε επίσημα γνωστό τη Δευτέρα (26/07), η ομάδα της Νίκαιας θα εκπροσωπεί την πατρίδα μας στο FIBA Europe Cup της σεζόν 2021-22 και μάλιστα κατευθείαν από τους ομίλους της διοργάνωσης. Πρόκειται για τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ που διεξάγεται υπό την αιγίδα της FIBA, η οποία, φυσικά, θα δώσει πίσω στην ελληνική ομάδα την -επί πολλά συναπτά χρόνια- χαμένη της αίγλη.

Ο Ιωνικός προχώρησε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο στην αποκάλυψη της ειδήσης, την οποία χαρακτήρισε -απολύτως δικαιολογημένα- ως ιστορική.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προηγούμενη συμμετοχή των Νικαιωτών σε ευρωπαϊκή διοργάνωση χρονολογείται το μακρινό 1984, όταν είχαν αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τη Χάποελ Χάιφα, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Κυπέλλου Κόρατς. Μάλιστα, το καλοκαίρι της ίδια χρονιάς, είχε αποχωρήσει από το δυναμικό της ομάδας ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος πήγε στον Άρη για να αλλάξει εν πολλοίς τις ισορροπίες του ελληνικού μπάσκετ εκείνης της εποχής.

Η ανακοίνωση του Ιωνικού:

Μία ΙΣΤΟΡΙΚΗ ημέρα για την ομάδα μας, μία μεγάλη επιβράβευση των προσπαθειών όλων!

H Ευρώπη… καλεί και η ομάδα μας δεν θα μπορούσε να γυρίσει την πλάτη σε αυτή την προοπτική.

Από φέτος, λοιπόν, άρωμα Ευρώπης στη Νίκαια!

Μαζί θα γράψουμε ιστορία!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News