ΙΑΠΩΝΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 77-88: Με σβηστές τις μηχανές η «φούρια ρόχα» επικράτησε των γηπεδούχων
Με τον Ρίκι Ρούμπιο να θυμίζει τον παίχτη που είδαμε στα γήπεδα της Κίνας το 2019, η Ισπανία επικράτησε της Ιαπωνίας πολύ πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 88-77, στην πρώτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία έκανε τη δική της πρεμιέρα στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, όπου με σβηστές τις μηχανές επικράτησε της γηπεδούχου Ιαπωνίας με 88-77. Ο Χούλιο Λάμας που έχει περάσει από τον πάγκο της Ρεάλ, το μακρινό 2004, σκαρφίστηκε μία ζώνη 2-3, η οποία άντεξε για μόλις 15 λεπτά.
Το 26-26 μετατράπηκε σε 26-45 μέσα σε μόλις 4 λεπτά, με τον Ρίκι Ρούμπιο ενορχηστρωτή. Ο Ισπανός πόιντ γκαρντ ήταν ο καλύτερος του αγώνα με 20 πόντους, 8/13 εντός πεδιάς και 9 ασίστ χωρίς κανένα λάθος.
Η Ιαπωνία βασίστηκε στους δύο σταρ της, τον Ρούι Χατσιμούρα και τον Γιούτα Γουατανάμπε. Οι δυο τους έπαιξαν 36:48 και 35:41 αντίστοιχα, σκόραραν 39 από τους 77 πόντους της ομάδας τους. Ο Χατσιμούρα κυριάρχησε στη μάχη των ψηλών, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην σοφτ front line της Ισπανίας.
Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο δεύτερο ημίχρονο τη διαφορά, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν οτιδήποτε περισσότερο, αφού δεν είχαν τα κορμιά και την ποιότητα να αντιπαρατάξουν απέναντι στην Ισπανική περιφέρεια. Η «φούρια ρόχα» εκτέλεσε με 67% στο δίποντο (28/42) και τελείωσε το παιχνίδι, με ατραξιόν τον Πάου Γκασόλ που θέλει να κλείσει με ένα Ολυμπιακό μετάλλιο την καριέρα του.
Ο Πάου είχε 9 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ στα 13:33 που αγωνίστηκε. Επόμενο παιχνίδι για την Ισπανία είναι με την Αργεντινή την Πέμπτη (29/7), ενώ η Ιαπωνία αγωνίζεται την ίδια μέρα με τη Σλοβενία και την παρέα του Ντόνσιτς.
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- ΑΕΚ: Λέφσκι Σόφιας ή Καϊράτ Αλμάτι στο δρόμο για τ' αστέρια
- ΠΑΟΚ: Με Μπραν ή Απόλλων Λεμεσού στα πλέι οφ του Conference League
- ΠΑΟΚ: Με τον ηττημένο του Λέφσκι Σόφιας - Καϊράτ στα Play Off του Europa League εφόσον αποκλείσει την Άντερλεχτ
- ΟΦΗ: Με Μακάμπι Τελ Αβίβ ή ΤΣΣΚΑ Σόφιας στα Play Off του Europa League
- Ολυμπιακός: Με Μπόντο Γκλιμτ ή Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στα play off του Champions League
