Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο Giannis του 2022 δεν έχει σχέση με αυτόν του 2019

EUROKINISSI

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για το… φαινόμενο Γιάννης Αντετοκούνμπο και συγκρίνει τον “Greek Freak” του 2022 με τον παίκτη που βλέπαμε στην εθνική ομάδα το 2019. Στη SportDay της Πέμπτης 11 Αυγούστου που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας!

Με ανυπομονησία περίμενε ο μπασκετικός κόσμος το πρώτο φιλικό της Εθνικής ενόψει των υποχρεώσεών της σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και Ευρωμπάσκετ.

Και αυτή η ανυπομονησία ανταμείφθηκε, καθώς η επίσημη αγαπημένη άρεσε κόντρα στους Ισπανούς και από την πλευρά του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσέφερε μία σπέσιαλ παράσταση, στους περίπου 17.000 φιλάθλους, που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Πως όχι άλλωστε από την στιγμή, που σε κάτι λιγότερο από 21 λεπτά, μπόρεσε και «πάτησε» τους Ιβηρες με τους 31 πόντους, που πέτυχε και τα 10 ριμπάουντ, που πήρε. Κατά την γνώμη πολλών, ο Giannis είναι πλέον ο καλύτερος παίκτης του κόσμου.

Πάντως, στο προχθεσινό παιχνίδι άνθρωπος, που τον ξέρει από έξω κι ανακατωτά είπε ότι «δεν έπαιξε ούτε το 40% αυτού, που μπορεί να παίξει».

Απίθανα πράγματα για εμάς, μια… ακόμη μέρα στη δουλειά για τον Γιάννη

Ο Ελληνας φίλαθλος είχε να δει πολύ καιρό από κοντά τον Γιάννη. Για αυτό και εντυπωσιάστηκε τρομερά. Γιατί ο Γιάννης πράγματα, που έκανε προχθές, τα κάνει πλέον συνέχεια στο ΝΒΑ. Είναι αυτό, που λέμε μία ακόμη μέρα στην δουλειά.

Και ο Αντετοκούνμπο δεν έχει σχέση με τον Αντετοκούνμπο του 2020 ή του 2019. Πλέον είναι ίσως στην καλύτερή του ηλικία, έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο αγωνιστικά και όχι μόνο και βέβαια έχει σηκωθεί στα ύψη με τους ατομικούς τίτλους, που έχει πάρει, και βέβαια με την κούπα, που σήκωσε την σεζόν 2020-2021 με τους Μπακς. Είπαμε άλλωστε ότι οι πολλοί λένε ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Και εδώ που τα λέμε δεν έχουν άδικο.

Δεν έχουν άδικο, πάντως, κι αυτοί, που λένε ότι «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη». Εστω και αν μιλάμε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το άθλημα είναι ομαδικό και χρειάζονται πολλά πράγματα για την κατάκτηση της κορυφής.

Το ευτυχές για τη συγκεκριμένη Εθνική ομάδα είναι ότι έχει όλο σχεδόν το πακέτο: από έναν εκ των κορυφαίων προπονητών της Ευρώπης, τον Δημήτρη Ιτούδη, μέχρι ένα σπέσιαλ υλικό, που θα άγγιζε το τέλειο αν ήταν πλήρως καλά ο Γιώργος Παπαγιάννης και αν υπήρχε στο σχήμα και ο Ντίνος Μήτογλου.

Ακόμη και έτσι, όμως, η Εθνική έχει όλα τα φόντα να πάει ψηλά στο Ευρωμπάσκετ του επόμενου μήνα και να επανέλθει έτσι στα χαμόγελα, κάτι, που έχει να συμβεί εδώ και 13 χρόνια.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News